Manifestants amb les mans alçades en una protesta contra Mursi (Foto: EFE)
Les protestes contra el decret de Mursi ja han deixat un centenar de ferits arreu del país (Foto: EFE)
El Caire

Els jutges egipcis es revelen contra el decret de Mursi amb una vaga indefinida

La màxima autoritat judicial d'Egipte ha fet una crida a deixar de treballar fins que l'islamista Mursi no revoqui el decret que li atorga amplis poders. Per segon dia consecutiu, milers de persones han sortit al carrer en contra del president.

RedaccióActualitzat
La plaça Tahrir d'Egipte torna a ser escenari d'una nova revolució contra les autoritats, revolució a la qual s'han sumat aquest dissabte els jutges. La màxima autoritat judicial del país ha demanat a tots els magistrats del país que deixin de treballar fins que el president, l'islamista Mohammed Mursi, derogui el decret que li atorga plens poders. Denuncia que el moviment del president suposa un atac sense precedents contra la judicatura. De moment, els jutges d'Alexandria i de dues províncies més s'han declarat en vaga.

Mursi es va atribuir àmplies prerrogratives, fins i tot per sobre del Poder Judicial. A partir d'ara, les seves decisions seran inapel·lables i definitives. Ho va anunciar l'endemà de la treva a Gaza. Animat pel reconeixement internacional, el president Mursi ho ha aprofitat per consolidar el seu poder al país.

Segons diu, es tracta d'evitar que els elements encara actius de l'antic règim puguin destruir la Revolució de Tahrir però molt probablement el que vol és evitar que el Tribunal Superior intenti dissoldre l'assemblea que està redactant la nova Carta Magna. 

Als carrers del Caire, molts ciutadans han sortit per protestar contra el que consideren una involució política. Una trentena de manifestants han acampat a la simbòlica plaça Tahrir i asseguren que no marxaran fins que Mursi es faci enrere. Als voltants de la plaça hi ha tornat a haver enfrontaments entre opositors i forces de seguretat, que han carregat amb gasos lacrimògens contra la multitud. Hi ha un centenar de ferits a tot el país.

Els Germans Musulmans han reaccionat a la inversa: per donar suport a Mursi i protestar contra els jutges.

Anar al contingut