Imatge de l'entrada de la Sala Apolo de Barcelona.
Imatge de l'entrada de la Sala Apolo de Barcelona.
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona tanca la Sala Apolo per problemes en l'estructura de l'edifici

El consistori hi va fer una inspecció sorpresa i va decidir que tot i no haver-hi risc imminent, no s'hi podien continuar fent les activitats habituals. Al·lega que ha detectat problemes estructurals al soterrani de l'edifici.

Actualitzat
L'Ajuntament de Barcelona ha tancat la sala de concerts Apolo per motius de seguretat. Una revisió sorpresa que va fer dijous al matí va detectar problemes estructurals al soterrani de l'edifici, tant de la sala com dels locals que hi són a tocar. Segons la inspecció, que va coincidir amb el dia de Santa Cecília, patrona dels músics, els pilars i la llosa de formigó del soterrani presenten corrosió, hi ha filtracions i oxidació.

Arran de la detecció d'aquestes anomalies, els bombers han emès un informe tècnic en què dictaminen que "no hi ha indicis de risc imminent de col·lapse, però que no és apte per l'ús de les activitats per a les quals tenen llicència els locals".

L'informe considera que l'activitat a les dues sales de l'Apolo i els establiments adjacents "no poden continuar mentre no es realitzin les tasques de reforçament provisional de l'estructura".

Per això, s'ha comunicat el tancament als propietaris de la Sala Apolo, del saló recreatiu i de joc i de l'Apolo Diner. Les reformes que s'hi hauran de fer faran que la Sala Apolo estigui tancada entre quatre i sis mesos.

Els primers que van viure el tancament de la sala van ser les persones que havien d'anar al concert de Bat for Lashes el mateix dijous al vespre. El concert es va traslladar a l'Artèria Paral·lel i va començar amb mitja hora de retard.

Anar al contingut