Madrid

El jutge rep la petició fiscal de fiança de 8,2 milions per a Urdangarín i el seu soci

El fiscal anticorrupció ha entregat al jutge del "cas Nóos" la seva petició de fiança. La xifra, segons la Fiscalia, correspondria al que podrien haver obtingut il·lícitament per contractes fraudulents amb empreses privades i amb els governs balear i valencià. Les defenses d'Urdangarin i Diego Torres tenen ara 20 dies per presentar al·legacions.

Actualitzat
El fiscal anticorrupció ha demanat al jutge del "cas Nóos", José Castro, una fiança de 8,2 milions d'euros per al duc de Palma, Iñaki Urdangarín, i per al seu soci, Diego Torres. El fiscal Pedro Horrach ha entregat al jutge la petició de fiança per cobrir possibles responsabilitats civils derivades de les condemnes que se'ls podrien imposar per aquest cas.

I és que la Fiscalia considera que aquesta és la quantitat que els dos podrien haver obtingut il·lícitament per contractes fraudulents. Les defenses d'Iñaki Urdangarin i Diego Torres tenen ara 20 dies per presentar al·legacions a la petició de fiança.

Els investigadors apunten que Urdangarin i Diego Torres dirigien una trama a través de l'Institut Nóos que els hauria permès embutxacar-se 5,8 milions d'euros del govern balear i del valencià i 4,4 milions a través d'empreses privades. Per fer-ho, els dos fixaven preus desproporcionats per serveis que oferien i, després, simulaven feines fictícies que facturaven a empreses de l'entramat de societats que tenien. Una d'aquestes societats era Aizoon S. L., el 50% de la qual era propietat de la infanta Cristina.

En el cas que el jutge Castro no accepti els 8,2 milions d'euros de fiança, el fiscal proposa una altra d'entre cinc i sis milions entre els dos imputats. Aquesta quantitat correspon als diners que estan sense justificar. A més, la fiscalia no descarta tornar a demanar la declaració del duc de Palma, un cop tingui l'informe de l'Agència Tributària que ha d'arribar de Barcelona.

L'advocat d'Urdangarín la troba "exagerada" i no sap si la podrà afrontar


L'advocat d'Iñaki Urdangarín, Mario Pascual Vives, ha afirmat que li sembla "exagerada" una fiança de 8,2 milions pel seu defensat i el seu exsoci, Diego Torres, i ha afegit que desconeix quines són les finances del seu client per saber si podria fer front a aquesta quantitat, en el cas que el jutge l'accepti.

Responent als periodistes, Pascual Vives ha reiterat que la xifra que demana el fiscal "és molt gran", encara que ha afirmat que no estava al corrent que la Fiscalia ja ha entregat la petició la jutge.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut