Barcelona

El fiscal superior de Catalunya actuarà contra "els que difamin sense cap prova" sobre les informacions que esquitxen Mas i Pujol

Durant el seu discurs en la commemoració del Dia de la Justícia que s'ha celebrat al Palau de la Generalitat, Martín Rodríguez Sol ha fet referència a les informacions sobre possibles comptes a l'estranger d'Artur Mas i Jordi Pujol.

Actualitzat
El fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, ha avisat que actuarà "contra els que difamin sense cap prova", després de les informacions sobre un esborrany policial que parla de suposats comptes a Suïssa del president de la Generalitat, Artur Mas, i l'expresident Jordi Pujol. Rodríguez Sol ho ha dit durant el seu discurs en la commemoració del Dia de la Justícia que s'ha celebrat al Palau de la Generalitat.

Posteriorment, en declaracions als mitjans de comunicació, Rodríguez Sol ha aclarit que la intervenció de la Fiscalia no serà d'ofici, sinó en el cas que els afectats presentin una querella, com ja han interposat avui, dilluns, Mas i Pujol i estudia fer-ho també el conseller Felip Puig per la informació que l'acusa de rebre 250.000 euros de la trama del Palau de la Música. El fiscal superior de Catalunya ha deixat clar també que la Fiscalia continuarà fent la feina "respecte a tots, sigui qui sigui", però que "el que no ens agrada és que es facin judicis paral·lels".

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno, ha afegit que jutjar correspon als jutges: "l'administració de Justícia està per al que està, i la Fiscalia actua sempre i els jutges actuen sempre, a vegades amb més fortuna i a vegades amb menys fortuna".

Les informacions que ha publicat "El Mundo" els darrers dies han fet que el jutge instructor del "cas  Palau", Josep Maria Pijuan, hagi anunciat avui que citarà el responsable de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional (UDEF) perquè n'expliqui l'origen. També avui, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha anunciat que l'Agència Tributària investigarà si Mas i Pujol tenen comptes bancaris a l'estranger.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut