Imatge d'arxiu d'una manifestació en contra dels desnonaments
Imatge d'arxiu d'una manifestació en contra dels desnonaments
Barcelona

El CGPJ demana canviar la llei hipotecària després de reconèixer les seves "disfuncions"

El vicepresident del Consell General del Poder Judicial, Fernando de Rosa, ha defensat una reforma de la llei hipotecària després d'admetre que l'actual normativa produeix "disfuncions" per l'elevat nombre de desnonaments ordenats i l'impacte social que comporten.

RedaccióActualitzat
La problemàtica derivada de les execucions hipotecàries, que s'han disparat des de l'inici de la crisi, és un dels assumptes que es tractaran en la 22a edició de les jornades de jutges degans d'Espanya, que aquest any es fan per primera vegada a Barcelona amb l'assistència de 47 magistrats.

El vicepresident del CGPJ, que ha inaugurat les jornades, ha admès que existeix una "problemàtica social" derivada de les execucions hipotecàries, i que per això cal fer una reforma de la llei ja que l'actual està provocant "disfuncions" per l'elevat nombre de desnonaments ordenats i l'impacte social que comporten.

De Rosa ha insistit que les propostes de reforma de la legislació hipotecària, que els jutges degans "debatran en profunditat" en aquestes jornades, es plantejaran "dins del respecte al poder executiu i al judicial".

Per aquest motiu, el vicepresident del Consell ha ressaltat que la judicatura està obligada a "aplicar la llei" i que la legislació "no pot ser substituïda per les iniciatives particulars" d'un jutge o un altre.
Anar al contingut