Madrid

Tres noies moren per una allau humana en una macrofesta de Halloween a Madrid

Hi ha confusió sobre si hi ha una quarta víctima mortal. Algunes fonts asseguren que una de les dues ferides hauria mort, però de moment no hi ha confirmació oficial. Les joves tenien entre 18 i 25 anys. Una bengala hauria estat la causa de l'allau. Els fets han passat al pavelló Madrid Arena, a la Casa de Campo, on se celebrava la festa Thriller Music Park.

RedaccióActualitzat
Tres joves han mort a Madrid per una allau humana en una macrofesta de Halloween a Madrid. Els fets han passat al pavelló Madrid Arena, a la Casa de Campo, on s'estava celebrant la festa Thriller Music Park. Tot apunta que l'explosió d'una bengala o bé d'un petard ha provocat el pànic entre la gent i això ha provocat una allau humana.

L'allau humana hauria passat en un passadís del pavelló, de més de 10.000 metres quadrats de superfície, segons ha dit el vicealcalde de Madrid, Miguel Ángel Villanueva, que ha subratllat que el local complia totes les mesures de seguretat. Villanueva també ha negat que totes les portes menys una estiguessin tancades.

Amb tot, els testimonis han afirmat que, quan l'allau s'ha produït, al recinte només hi havia oberta una porta. Una de les assistents, la Sandra, ha explicat que "s'ha fet un tap humà en l'única sortida que tenien, perquè les altres sortides estaven tancades amb precinte. Només hi havia una porta, com a la 'Love Parade'. La gent plorant aixafada sense que ningú pogués fer-hi res i el cambrer ha estat qui ha pujat a la barra i l'ha començat a reanimar, el cambrer". Ho ha dit en declaracions a la cadena Ser.

Altres testimonis han indicat que els milers de persones que hi havia en aquell moment a la festa superaven de llarg l'aforament de 10.000 que té el recinte.

A les quatre de la matinada, els serveis d'emergència han rebut un avís que hi havia cinc noies d'entre 18 i 25 anys amb parada cardiorespiratòria d'origen traumàtic. Dues de les noies han estat ateses al mateix recinte, però no les han pogut reanimar, i una altra ha mort quan la portaven cap a l'hospital Clínic de Madrid. Les altres dues estan ferides de gravetat.

Una de les ferides és una noia que ha estat traslladada a l'Hospital Doce de Octubre de Madrid i que es troba en estat "molt crític". Algunes fonts informen que hauria mort, però de moment sembla no hi ha confirmació oficial.

D'altra banda, una cinquena noia ferida, de 20 anys, es manté en estat "crític" a la UVI de la Fundació Jiménez Díaz.

El cap del servei del SAMUR, Fernado Prados, ha explicat als periodistes davant mateix del recinte que les cinc víctimes es trobaven en el passadís del Madrid Arena quan ha passat la tragèdia, encara que després han estat traslladades a diferents zones del local i fins i tot a l'exterior per ser ateses.

La policia ha obert una investigació per aclarir els fets.





VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut