Protesta a Palma contra la política lingüística del govern Bauzá. (Foto: ACN)
Protesta a Palma contra la política lingüística del govern Bauzá. (Foto: ACN)
Palma

Estocada final a la immersió en català a les escoles i instituts de les Balears

Les escoles i instituts de les illes Balears que vulguin optar per fer l'ensenyament en català el curs que ve estaran obligats a consultar les famílies. Caldrà el 65% de suport dels pares i mares i un percentatge igual de participació dels matriculats.

RedaccióActualitzat
Les escoles i instituts de les illes Balears que vulguin optar per fer l'ensenyament en català el curs que ve estaran obligats a consultar les famílies. Caldrà el 65% de suport dels pares i mares i un percentatge igual de participació dels matriculats. Així ho preveu l'esborrany del projecte de decret sobre trilingüisme del govern de José Ramón Bauzá, que elimina totalment la immersió en català.

La portaveu del sindicat de mestres de les Illes STE-I, Maria Antònia Font, ha criticat les condicions, que veu impossibles d'aconseguir: "José Ramón Bauzá està governant amb el 20% del cens, en canvi a nosaltres ens demanen que, per continuar fent l'ensenyament en català i per no seguir les directrius estrictes d'aquest decret de llengües hem d'aconseguir un 65% del cens a favor, i pensem que no és possible."

Si fins ara com a mínim el 50% de les classes s'havien d'impartir en català i es podia arribar al 100% sense comptar les assignatures d'anglès i castellà, ara el decret permet que les escoles només facin un 20% de classes en llengua catalana.

El govern balear també ha fet públic l'esborrany de la llei de convivència escolar, que preveu sancions per als professors que expressin opinions polítiques.

Anar al contingut