Ferran Adrià arriba a la Ciutat de la Justícia. (Foto: ACN)
Ferran Adrià arriba a la Ciutat de la Justícia. (Foto: ACN)
Barcelona

Adrià es defensa amb contundència en el judici per la compra del 20% de les accions d'El Bulli

Els fills de Miquel Horta, un antic soci del restaurant El Bulli, han denunciat el cuiner i el seu soci, Juli Soler. Al·leguen que van pagar al seu pare menys del que li corresponia pel 20% de les accions que els va vendre el 2005.

RedaccióActualitzat
El prestigiós cuiner Ferran Adrià i el seu soci, Juli Soler, afronten a partir d'aquest dilluns un judici a Barcelona després que els fills de Miquel Horta, un antic soci del restaurant El Bulli, els han denunciat. Al·leguen que Adrià i el seu soci van pagar al seu pare menys del que li corresponia pel 20% de les accions que els va vendre el 2005.

Una "bona inversió" per a Horta

Adrià ha arribat a la Ciutat de la Justícia a quarts de deu del matí acompanyat d'alguns amics i s'ha defensat amb contundència davant la jutge que porta el cas. Quan ha sortit de declarar, Ferran Adrià ha assegurat que Horta va treure un bon rendiment de la seva inversió, desmentint així que hagués fet de mecenes. Segons ha explicat, l'any 1984 Horta va deixar a Adrià i Soler 47 milions de les antigues pessetes a canvi d'un 20% de les accions del restaurant, i el 2004 li van recomprar les accions per 1,2 milions d'euros, uns 200 milions de pessetes.

El cuiner ha explicat que li van recomprar les accions "per ajudar-lo", ja que Horta travessava un mal moment econòmic, i ha afegit que ho van fer "de bona fe" perquè "no tenien cap necessitat de comprar aquestes accions". També ha explicat que no va tenir coneixement de la malaltia d'Horta fins que els seus fills van interposar la demanda.

Per la seva banda, la dona d'Horta, que també ha declarat davant la jutge, ha explicat que Ferran Adrià i el seu soci van coaccionar el seu home perquè firmés la venda d'accions.

Els demandants busquen la nul·litat de la compravenda


Tot i que Horta va cobrar 1,2 milions d'euros per la venda de les accions, els seus hereus consideren que els responsables d'El Bulli es van aprofitar que tenia un trastorn bipolar per donar-li menys diners dels que li pertocaven, tot i que ara no fixen cap quantitat.

La jutge haurà de determinar, en primer lloc, si s'anul·la aquella transacció perquè Horta no està capacitat per dur a terme actes jurídics. I, en segon lloc, si això és així, haurà de fixar la nova quantitat que haurien de percebre els seus fills. La representació de Ferran Adrià al·lega que quan El Bulli va tancar, el 30 juliol del 2011, perdia mig milió d'euros anuals.

El judici arriba poc després que se sabés que Soler ha deixat la direcció executiva de la fundació BulliFoundation per motius de salut. A Soler, de 63 anys, li han diagnosticat una malaltia neurodegenerativa. Justament per aquest motiu, Soler no ha pogut assistir al judici, un fet que Adrià ha lamentat.
Anar al contingut