Presentació de la línia d'autobusos Exprés.cat
Presentació de la línia d'autobusos Exprés.cat
Barcelona

Quatre noves línies d'autobús entre Barcelona i el Vallès Occidental estrenen la xarxa Exprés.cat

Aquesta xarxa s'implantarà progressivament. Comença a Ripollet, Terrassa, Sabadell, Cerdanyola i Barcelona aprofitant l'estrena del carril bus-VAO de la C-58. L'objectiu és reduir temps de trajecte i millorar les connexions.

RedaccióActualitzat
La xarxa d'autobusos interurbans de Catalunya canvia de cara. Aquest dilluns s'estrena Exprés.cat, una remodelació de les línies de bus al país. El primer canvi es fa amb quatre noves línies a Ripollet, Terrassa, Sabadell, Cerdanyola del Vallès i Barcelona aprofitant l'estrena del carril bus-VAO de la C-58.

La nova xarxa s'implantarà progressivament i permetrà reduir el temps del trajecte i augmentar les freqüències de pas.

Les quatre primeres línies són:

- Barcelona - Sabadell. Redueix la durada del trajecte a 30 minuts de recorregut i s'incrementen les freqüències de pas amb serveis cada 15 minuts en hora punta els feiners (de 6.00 h a 9.00 h i de 16.00 h a 21.00 h).

- Barcelona - Terrassa. Ofereix serveis exprés cada 20 minuts en hora punta (de 6.00 h a 9.00 h, i de 16.00 h a 21.00 h), amb una durada del trajecte de 40 minuts, sense necessitat de transbordament com fins ara.

- Barcelona - Cerdanyola del Vallès- UAB. Amb serveis cada 20 minuts en hora punta (de 7.00 h a 10.00 h i de 13.00 a 19.00 h).

- Barcelona – Ripollet. Freqüències de pas de 10 minuts en hora punta els feiners (de 7.00 h a 9.00h i de 18.00 h a 20.00 h) i de 15 minuts en hora vall (de 9.00h a 18.00 h i de 20.00 h a 21.00 h). Hi haurà servei el caps de setmana cada hora i a l'agost cada mitja hora.

40 línies de bus exprés arreu de Catalunya

La nova xarxa de bus estarà formada per 40 línies interurbanes que són les que actualment concentren una major demanda de viatgers. Ara ja transporten anualment més de 21 milions de passatgers, el 40% de la demanda total.

A Barcelona, a més de les 4 línies que ara connectaran amb el Vallès Occidental, s'introduiran 15 serveis de bus Exprés.cat, a Tarragona, Lleida i Girona s'implantaran 27 noves línies, 7 a cada ciutat.

Copiant experiències

Aquest tipus de xarxa de bus exprés, que ja funciona a altres ciutats com París, Istanbul, Hamburg o Nantes, segons els seus responsables té l'avantatge que redueix el temps del trajecte, perquè té menys parades i aprofita els carrils bus i té prioritat a les cruïlles amb semàfors.

A més, aquest servei de bus és sostenible i de més qualitat. Les noves línies fan servir combustibles alternatius com el biodièsel i tenen connexió wifi a l'interior dels busos i informació a l'usuari en temps real a les parades i al vehicle.
Anar al contingut