Manifestants a Roma contra el Govern del tecnòcrata Monti
Manifestants a Roma contra el Govern del tecnòcrata Monti (Reuters)
Roma

150.000 persones es manifesten a Roma contra el govern del tecnòcrata Mario Monti

L'anomenat "No Monti day", una iniciativa que ja es va celebrar en el passat contra l'anterior Govern de Silvio Berlusconi, va ser convocat per sindicats, associacions ciutadanes i moviments d'esquerres.

RedaccióActualitzat
Desenes de milers de persones, prop 150.000 segons els organitzadors, s'han manifestat a Roma contra el govern del tecnòcrata Mario Monti i la seva política de retallades i austeritat.

L'anomenat "No Monti day", una iniciativa que ja es va fer en el passat contra l'anterior Govern de Silvio Berlusconi, va ser convocat per sindicats, associacions ciutadanes i moviments d'esquerres.

Els organitzadors havien previst l'assistència d'unes 30.000 persones i van anunciar que arribarien més de 300 autobusos a la capital italiana, però en veure la Plaça de San Giovanni in Laterano abarrotada van xifrar els participants en 150.000.

"Amb l'Europa que es rebel·la, fem fora al Govern Monti" es llegia en la pancarta que obria la manifestació, en la qual es van corejar eslògans contra una política que "solament ha generat acomiadaments i precarietat".

La marxa va transcórrer en calma, entre fortes mesures de seguretat per evitar incidents com els quals es van produir l'any passat, quan es van registrar greus enfrontaments amb la policia.

Solament alguns grups d'encaputxats van llançar ous i petards contra les oficines d'alguns bancs.

Entre els participants en la protesta hi havia nombroses associacions d'estudiants, protagonistes en les últimes setmanes de diverses manifestacions contra les retallades en educació que va introduir el Govern de Berlusconi i que han estat mantingudes i ampliades per l'Executiu de Monti.

Els organitzadors han convocat la marxa en contra de "Monti i la seva política econòmica, que produeix precarietat, acomiadaments, atur i pobresa".

"No a les contrareformes liberals, ni d'avui ni demà, no a l'Europa dels pactes d'estabilitat, del pacte fiscal, de l'austeritat i del rigor, que devasten des de fa anys Grècia i ara Itàlia", segons els organitzadors.

Anar al contingut