Brussel·les

Badia dimiteix com a número dos dels socialistes a l'Eurocambra

En declaracions a Catalunya Ràdio, l'eurodiputada del PSC ha dit que li "sap greu" que tot s'hagi "sobredimensionat", però afirma que no es penedeix d'haver firmat la carta. Amb la seva dimissió com a secretària general dels socialistes espanyols a l'Eurocambra, Badia vol tranquil·litzar les tensions creades per la carta que va firmar contra les amenaces de Vidal-Quadras d'enviar la Guàrdia Civil a Catalunya en cas d'un referèndum sobiranista.

RedaccióActualitzat
L'eurodiputada socialista Maria Badia ha dimitit com a número dos dels socialistes espanyols a l'Eurocambra. Amb la seva dimissió, la fins ara secretària general de la delegació socialista al Parlament Europeu vol tranquil·litzar les tensions creades per la carta que va firmar contra les amenaces de l'eurodiputat popular Aleix Vidal-Quadras d'enviar la Guàrdia Civil a Catalunya en cas d'un referèndum sobiranista.

Badia ha enviat una carta a Juan Fernando López Aguilar, president de la delegació socialista, en què explicava que va decidir firmar una carta conjunta amb CiU, ICV i ERC per denunciar davant l'eurocomissària de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Viviane Reding, les "intolerables invocacions a les Forces Armades" i la possible intervenció a Catalunya i en què demanava a la Comissió Europea que "intervingui de manera preventiva per garantir que la resolució del conflicte català sigui pacífica i democràtica".

Tanmateix, Badia ha afegit que, veient l'"impacte" que ha tingut la carta arran de les "versions" que n'han difós alguns mitjans de comunicació, i conscient que això pot afectar tota la delegació socialista espanyola a l'eurocambra, ha decidit presentar la dimissió i López Aguilar l'hi ha acceptat.

Badia, però, mantindrà l'escó i continuarà sent eurodiputada del PSC.

Rubalcaba: "És una carta absolutament equivocada"

Després de reconèixer que li han acceptat la dimissió, el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha manifestat: "És una carta absolutament equivocada". És més, s'ha mostrat convençut que "ella pensa com jo". Sigui com sigui, Rubalcaba creu que la carta "no respon a la realitat espanyola".

En declaracions a Catalunya Ràdio, però, Badia ha desmentit aquestes paraules de Rubalcaba i ha explicat que no es penedeix d'haver firmat la carta: "De penediment, no. Em sap greu que tot se sobredimensiona. Crec que hem de tornar a posar les coses al seu lloc i hi ha coses que no s'han de permetre", ha dit.

L'eurodiputada ha dit que "el motiu de presentar la dimissió és, bàsicament, tot el soroll que ha fet aquesta carta que jo he cofirmat" i que tot plegat "estava creant molts problemes i aleshores jo els vaig dir que presentava la dimissió com a secretària general si això havia de servir per calmar una mica la situació".

Badia: "El contingut de la carta s'ha instrumentalitzat"

En un escrit al seu blog, l'eurodiputada explica la seva renúncia a la secretaria general de la delegació socialista espanyola perquè, amb "la difícil situació per la qual passen les relacions entre Catalunya i Espanya", la dimissió pot "fer disminuir algunes incomoditats i rebaixar una mica la tensió generada".

Badia es queixa que la carta "s'ha manipulat i s'ha instrumentalitzat fins al punt que ha creat una forta incomoditat en diferents sectors", de manera que "en comptes de preocupar-nos i condemnar les amenaces fetes contra Catalunya, es condemna els firmants d'una carta que justament demanen més diàleg i menys visceralitat."

L'eurodiputada relaciona les crítiques a la carta amb "les reaccions del govern del Partit Popular d'Espanya a partir de les peticions de Catalunya", que considera que en surt "molt malparada" en comparació "amb les del govern del Regne Unit en relació amb Escòcia".

Badia ocupava la secretaria general de la delegació dels socialistes des de finals de gener, en substitució d'Enrique Guerrero. Eurodiputada del PSC des del 2004, amb Raimon Obiols, Badia va ser cap de llista dels socialistes catalans a les eleccions europees del 2009.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut