Uribetxeberria sortint aquest dimarts de l'hospital. (Foto: EFE)
Uribetxeberria sortint aquest dimarts de l'hospital. (Foto: EFE)
Sant Sebastià

Uribetxeberria rep l'alta mèdica i torna a casa seva

El segrestador del funcionari de presons José Antonio Ortega Lara, que pateix un càncer amb metàstasi, acabarà de complir la seva condemna a casa després que el Ministeri d'Interior accedís a concedir-li el tercer grau penitenciari per motius de salut.

RedaccióActualitzat
El pres d'ETA Josu Uribetxeberria ha sortit aquest dimarts a la tarda de l'hospital, després de rebre l'alta mèdica a l'Hospital de Sant Sebastià, on es trobava des de l'1 d'agost passat. Després de prop de tres mesos ingressat, l'equip mèdic ja no pot fer res per salvar-li la vida a causa del càncer amb metàstasi que pateix. Uribetxeberria ha sortit caminant de l'hospital, acompanyat pels seus familiars i per membres del col·lectiu de suport als presos bascos Herrira.

D'aquesta manera, el segrestador del funcionari de presons José Antonio Ortega Lara acabarà de complir la seva condemna a casa, a Arrasate, després que el Ministeri de l'Interior accedís a concedir-li el tercer grau penitenciari per motius de salut i, posteriorment, l'Audiència Nacional li concedís la llibertat condicional, en contra del parer de la Fiscalia i les associacions de víctimes del terrorisme.

Quan Uribetxeberria abandoni l'hospital, anirà a la presó de Martutene perquè li notifiquin de manera oficial les normes de conducta que estableix l'acte de llibertat condicional dictat pel jutge de Vigilància de l'Audiència Nacional, José Luis Castro. En aquest acte, s'imposa al pres la prohibició d'apropar-se a les víctimes del terrorisme i participar en manifestacions d'enaltiment i legitimació de la violència. Uribetxeberria també té prohibit absentar-se de la localitat on visqui, si no és que prèviament ho autoritzi l'autoritat judicial.

Anar al contingut