Xosé Manuel Beiras
Xosé Manuel Beiras, acompanyat per la número dos, Yolanda Díaz (Foto:EFE)
Santiago de Compostel·la

Xosé Manuel Beiras rebutja felicitar Núñez Feijóo i prediu que "la derrota del PP serà segura"

L'històric Xosé Manuel Beiras entra amb 9 diputats al Parlament de Galícia. El cap de llista d'Alternativa Gallega d'Esquerra torna al Parlament deu anys després i adverteix el PP que la seva derrota serà segura. Beiras irromp a la cambra amb l'objectiu d'obrir un nou camí.

Eva ClotaActualitzat
"Si Feijóo pensa que per renovar la majoria al Parlament els ciutadans estaran més mansos que les vaques, està equivocat. La ciutadania es reactivarà i nosaltres serem l'avantguarda". Així de rotund s'ha mostrat el cap de llista d'Alternativa Gallega d'Esquerra - coalició d'Esquerra Unida i ANOVA -, Xosé Manuel Beiras, en una compareixença davant els mitjans de comunicació i uns 200 simpatitzants.

Tant Xosé Manuel Beiras, que torna al Parlament deu anys després, com Yolanda Díaz, la número dos de la llista per la província de la Corunya, han rebutjat felicitar el candidat a la reelecció, Alberto Núñez Feijóo, després d'haver aconseguit augmentar la seva majoria absoluta a les urnes. Davant d'això, l'han advertit que "la derrota del PP serà segura" i han assenyalat que s'obre un nou camí amb la irrupció d'aquesta força política al Parlament gallec.

Així, Beiras ha diagnosticat que la majoria renovada del PP es produeix perquè l'oposició parlamentària de PSdeG i BNG en els últims tres anys no han portat a terme "la seva comesa". "Vam aconseguir reactivar la societat i la rebel·lió cívica està en marxa", ha sentenciat.
Anar al contingut