Les destrosses causades per un cotxe bomba a Beirut
Les destrosses causades per un cotxe bomba a Beirut
Beirut, Líban

Un cotxe bomba a Beirut causa vuit morts, entre ells el cap d'Intel·ligència de la policia

8 morts i 78 ferits en un atemptat amb cotxe bomba en un barri cristià de Beirut. Entre els morts hi ha el cap d'Intel·ligència de la policia libanesa, Wissam Hasan. Diverses personalitats polítiques atribueixen el fet al règim sirià.

RedaccióActualitzat
Almenys 8 persones han mort en un atemptat amb cotxe bomba en un barri cristià de la ciutat libanesa de Beirut. Entre ells hi havia el cap d'Intel·ligència de la policia libanesa, Wissam Hasan, que havia dirigit les investigacions per les quals es va acusar l'exministre libanès, proper al règim sirià, de planejar assassinats contra personalitats polítiques i religioses al Líban.

Així doncs, es creu que l'atemptat anava dirigit directament al general Hasan, que hi ha perdut la vida amb 7 persones més. A més a més, 78 persones han resultat ferides a causa de l'explosió del cotxe bomba, segons Protecció Civil. L'explosió ha estat a 200 metres de la seu del partit cristià Falange Libanesa i ha destrossat també alguns edificis del voltant.

Diferents testimonis han afirmat que l'explosió ha estat molt forta, fet que ha fet recordar als habitants de Beirut els forts atemptats que hi ha hagut en el passat. L'explosió ha causat pànic al centre comercial proper al lloc dels fets, i el vehicle que ha esclatat ha quedat totalment carbonitzat.

Ha visitat el lloc de l'explosió el ministre d'Interior de Líbia, Maruan Sharbal, que ha ordenat a les forces de seguretat que accelerin les investigacions per descobrir els culpables. Mentrestant, el ministre de Sanitat, Ali Hassan Jalil, ha alertat els hospitals perquè puguin rebre en condicions tots els ferits.

Nadim Gemayel, diputat de Falange Libanesa, ha vinculat aquest atemptat amb el règim sirià que, segons ell, "està caient i vol portar la seva crisi al Líban". També un parlamentari de l'oposició, Futuro Nohaad Machnuq, ha vinculat aquest atemptat amb el règim sirià, mentre que el Partit Sirià Nacional Social, defensor de Síria al Líban, ha declarat que el fet té l'"empremta d'Israel".

Anar al contingut