Sant Fruitós de Bages

Puig diu que els Mossos estaran al servei del país i de les institucions en "aquest context de canvi"

El conseller ha definit els Mossos d'Esquadra com una "estructura d'estat" que, "en moments de canvis substancials com l'actual", aporta seguretat al país. Pel conseller, "la policia és una estructura d'estat que aporta aquesta seguretat".

RedaccióActualitzat
El conseller d'Interior, Felip Puig, ha definit els Mossos d'Esquadra com una "estructura d'estat" que, "en moments de canvis substancials com l'actual", aporta seguretat al país. Segons el conseller, "en situacions d'incertesa, el ciutadà busca punts de referència i seguretat" i "la policia és una estructura d'estat que aporta aquesta seguretat".

Al primer congrés del Sindicat de Comandaments de Mossos d'Esquadra, el SICME, el conseller ha demanat respecte per la legalitat i ha manifestat que, en aquest context de canvi, "hi podran haver moments en què hi hagi gent que vulgui contraposar una legalitat jurídica a una legalitat democràtica". En aquesta tessitura, Puig s'ha mostrat convençut que els Mossos d'Esquadra "estaran al servei del país i de les seves institucions".

A l'acte, també hi ha participat Jordi Pujol. Per l'expresident de la Generalitat, "avui dia fer de policia és difícil perquè l'agent està al carrer davant de moltes situacions que no són fàcils com manifestacions o concentracions". En aquest sentit, l'expresident ha defensat: "A vegades, s'ha d'actuar amb mètodes, no dic violents, però també violents". I és que, segons Pujol, "o s'actua proporcionadament a la situació amb què un agent s'enfronta o, l'altra opció, és no fer res".

Pujol també ha destacat: "Cal fer les coses bé perquè se'ns valori com a policia a dins i fora de Catalunya". En la mateixa línia, conclou: "Cal que la policia sigui un referent a Catalunya". L'expresident també ha destacat que la policia catalana és una "estructura d'Estat" i per això cal que els Mossos d'Esquadra s'estimin el país. "Un Mosso d'Esquadra no és un policia qualsevol més", ha dit.

El primer Congrés del SICME, que aplega inspectors, intendents i comissaris, ha servit per aprovar els nous estatuts, elegir els càrrecs de govern del sindicat i debatre temes d'interès per al sector com per exemple la idoneïtat o no que els comandaments exerceixin prop del seu domicili habitual.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut