Una imatge d'arxiu de Mariano Rajoy al palau de La Moncloa
Rajoy estudia demanar un rescat virtual.
Madrid

El govern espanyol podria demanar un rescat virtual que serviria per rebaixar la prima de risc

El govern espanyol estudia sol·licitar una linia de crèdit procedent del fons de rescat europeu perquè el BCE compri deute sobirà. L'executiu no faria servir els diners ja que l'objectiu seria reduir la prima de risc espanyola. Aquesta operació ha estat batejada com una línia de crèdit virtual.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol estudia sol·licitar una línia de crèdit procedent del fons de rescat europeu per activar que el Banc Central Europeu compri deute sobirà en els mercats. Tot i això, després, l'executiu no faria servir els diners ja que l'objectiu seria reduir la prima de risc espanyola.

Així ho han dit fonts governamentals als diaris "Financial Times" i "The Wall Street Journal", que bategen l'operació com una "línia de crèdit virtual".

El rotatiu nord-americà creu que la intervenció del BCE aconseguiria rebaixar els costos de finançament de l'estat espanyol fins a nivells més suportables.

Madrid considera que aquesta mena de sol·licitud seria completament diferent dels rescats de Grècia, Irlanda o Portugal, perquè Espanya no quedaria exclosa dels mercats. Les mateixes fonts asseguren que no hi haurà cap decisió aquesta setmana coincidint amb la cimera europea de finals de setmana.

Els dos diaris anglosaxons coincideixen que Espanya està esperant el moment més adequat per demanar aquest rescat per evitar un possible contagi a Itàlia, un altre dels Estats més endeutats de la zona euro.


Anar al contingut