El saló tindrà un 40% d'empreses internacionals i 20.000 metres quadrats d'exposició. (Foto: ACN)
El saló tindrà un 40% d'empreses internacionals i 20.000 metres quadrats d'exposició. (Foto: ACN)
Barcelona

Els inversors internacionals, protagonistes de la XVI edició del Barcelona Meeting Point

El saló obrirà dimecres, fins diumenge, al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. L'edició d'enguany vol ser un espai que faciliti la relació dels bancs i els promotors espanyols amb inversors estrangers. Destaca la presència d'empreses russes, molt interessades en el mercat immobiliari espanyol.

RedaccióActualitzat
Els fons d'inversió internacionals seran els grans protagonistes del XVI saló immobiliari Barcelona Meeting Point, que es farà de dimecres a diumenge al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. El saló vol ser un espai que faciliti la relació dels bancs i els promotors espanyols amb l'exterior mitjançant l'organització de reunions privades.

El president del Barcelona Meeting Point, Enric Lacalle, ha assegurat que Espanya és vista com un mercat "molt atractiu" per les oportunitats que ofereix. "Si els fons immobiliaris i financers internacionals vénen a comprar al saló, significa que s'ha tocat fons amb els preus", amb excepció de la costa. Crédit Suisse, Goverment of Singapore Investment Corporation, Orion Capital Parters, Taylor Global Advisors o Lone Star són només alguns dels fons d'inversió participants.

El Barcelona Meeting Point tindrà un 40% d'empreses internacionals i 20.000 metres quadrats d'exposició. El Russia Meeting Point també ha confirmat la participació de més de 80 inversors i agents de la propietat immobiliària russos encapçalats per l'Associació d'APIs de Rússia. El saló també comptarà aquest any amb altres tres àrees exclusives d'exposició: un clúster d'inversors per posar en contacte l'oferta i la demanda; un zona d'espais productius dedicat als productes immobiliàris per a empresa i un altre d'agències immobiliàries, l'únic que serà accessible per al gran públic.

El Simposi Internacional Barcelona Meeting Point 2012 tractarà de l'anomenat "banc dolent", les conseqüències de la reforma del sector financer al sector immobiliari i les regulacions de la Unió Europea per a l'eficiència energètica dels edificis, entre d'altres. Hi participarà el el director general del FROB, Antonio Carrascosa, a més de directius de la banca, empresaris i institucions.

El saló s'inaugurarà aquest dimecres amb la presència de la ministra de Foment, Ana Pastor; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

El Barcelona Meeting Point és l'únic saló immobiliari professional i internacional d'Espanya. Va ser fundat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i se celebra des del 1997. El seu objectiu és posar en contacte professionals del sector, conèixer oportunitats d'inversió i aconseguir finançament per a un projecte, entre altres aspectes.
Anar al contingut