L'exdirigent de Noves Generacions del PP Ángel Carromero.
L'exdirigent de Noves Generacions del PP Ángel Carromero.
L'Havana

El ciutadà espanyol Ángel Carromero, condemnat a quatre anys de presó per la mort del dissident cubà Oswaldo Payá

La Justícia cubana ha condemnat a quatre anys de privació de llibertat el dirigent de Noves Generacions per l'homicidi imprudent dels dissidents cubans Oswaldo Payá i Harold Cepero.

RedaccióActualitzat
La Justícia cubana ha condemnat a quatre anys de privació de llibertat al dirigent de Noves Generacions del Partit Popular Ángel Carromero, per l'homicidi imprudent dels dissidents cubans Oswaldo Payá i Harold Cepero, segons informa el portal de notícies oficial "Cuba debate".

La sala primera penal del Tribunal Provincial de Granma ha considerat provat que l'accident de trànsit en què van morir Payá i Cepero el 22 de juny passat es va produir "com a conseqüència de la conducta imprudent" de Carromero, que era qui conduïa el vehicle accidentat. Tant l'acusat com el fiscal poden impugnar la sentència a través d'un recurs de cassació.

En el cotxe que conduïa Carromero hi viatjaven ayá, Cepero i el líder de les Joventuts Democristianes sueques Jens Aron Modig, que va resultar ferit lleu i, pocs dies després, va rebre l'autorització per abandonar Cuba. Payá, de 60 anys, era el líder de l'opositor Moviment Cristià d'Alliberament (MCL), una de les principals organitzacions contràries al règim castrista, i el fundador del ProyectoVarela. Cepero també formava part de l'MCL.

Aquesta condemna arriba deu dies després que Carromero fos jutjat a Bayamo, un municipi proper al lloc del sinistre, al sud-est de l'illa. La fiscalia demanava set anys de presó per al jove espanyol, mentre que la defensa en sol·licitava l'absolució.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut