Bèlgica

Els independentistes flamencs s'imposen a les municipals de Bèlgica

Nova Aliança Flamenca s'ha imposat al partit socialista belga a les eleccions que es van fer en aquest país. El líder de la formació també ha guanyat l'alcaldia d'Anvers, la capital econòmica del país. El partit aposta per un estat confederat per a Flandes.

RedaccióActualitzat
Els independentistes flamencs s'han imposat clarament en les eleccions municipals celebrades aquest diumenge a Bèlgica. La Nova Aliança Flamenca (N-VA) s'hi havia presentat amb un discurs demanant l'estatus d'estat confederat per a Flandes.

El líder de la formació, Bart de Wever, també ha guanyat l'alcaldia d'Anvers, la capital econòmica del país, en mans dels socialistes des de fa 90 anys. El cap dels independentistes flamencs es prepara per a les eleccions legislatives del 2014 i ha dit al primer ministre del país, el socialista Elio di Rupo, que es prepari per a una nova reforma de l'estat.

Després que l'N-VA ha aconseguit el 36,3% dels vots en els comicis locals i regionals celebrats a Bèlgica, De Wever ha manifestat: "El que hem fet avui és històric. Hem arribat a un punt de no retorn en la història."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut