Arnaldo Otegi, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
El discurs va ser gravat durant una conversa telefònica amb un familiar. (Foto: Reuters)
Logronyo

Presons sanciona Otegi per l'enregistrament del discurs emès a Barakaldo

La comissió disciplinària de la presó de Logronyo, on està intern Arnaldo Otegi, s'ha reunit per obrir-li un expedient per haver enregistrat, des del centre penitenciari, el discurs difós en un acte de campanya d'EH Bildu a Barakaldo. De fet, ja se li han imposat algunes sancions, com no permetre-li veure la seva dona quan aquest diumenge al matí s'ha dirigit a la presó per trobar-se amb ell.

RedaccióActualitzat
La comissió disciplinària de la presó de Logronyo, on es troba intern el líder abertzale Arnaldo Otegi, s'ha reunit per obrir un expedient a l'exportaveu de Batasuna per haver enregistrat, des del centre penitenciari, un discurs difós amb la seva veu aquest dissabte en un acte de campanya d'EH Bildu a Barakaldo.

De fet, ja se li han imposat algunes sancions, com no permetre-li veure's amb la seva dona quan aquest diumenge al matí s'ha dirigit a la presó per trobar-se amb ell. Fonts d'Institucions Penitenciàries han informat que la prohibició de comunicar-se és la mesura cautelar que s'ha adoptat contra Otegi i que ja s'ha posat en coneixement del Jutjat Central de Vigilància Penitenciària, el titular del qual és José Luis Castro.

El  discurs va ser gravat durant una de les comunicacions telefòniques a les quals té dret el reclús i que va mantenir amb un familiar, segons les mateixes fonts consultades, les quals apunten al fet que aquestes comunicacions són per mantenir els llaços familiars i no per a un altre tipus de qüestions, com l'ús que hi ha donat Otegi.

A més, el director del centre penitenciari de Logronyo ha adoptat mesures cautelars per evitar que episodis com aquest es repeteixin.

Arnaldo Otegi es troba a la presó des de l'any 2009 acusat d'intentar recompondre la cúpula de Batasuna seguint ordres d'ETA. Està condemnat com a integrant de la banda terrorista.

En el discurs difós a Barakaldo, anunciava el seu vot per EH Bildu i citava Catalunya en diverses ocasions.

Anar al contingut