Barcelona augmentarà el servei del Bicing amb tres-centes bicicletes elèctriques a l'hivern
Imatge d'arxiu d'una estació de Bicing a Barcelona.
Barcelona

El Bicing preveu apujar més del doble l'abonament anual i crear-ne de nous

El servei públic de bicicletes de Barcelona, el Bicing, preveu augmentar un 116,13% el 2013 el preu del seu abonament anual il·limitat, que pujaria a 97,5 euros, i crear més abonaments: un de bàsic per fer un màxim de 50 viatges i tres de 10, 50 i 100 desplaçaments.

RedaccióActualitzat
El servei públic de bicicletes de Barcelona, el Bicing, preveu augmentar un 116,13% el 2013 el preu del seu abonament anual il·limitat, que pujaria a 97,5 euros i crear-ne quatre més: un de bàsic per fer un màxim de 50 viatges i tres de 10, 50 i 100 desplaçaments.

L'Ajuntament executaria un canvi profund del sistema tarifari, que passarà a regir-se en funció del nombre d'usos, i que suposaria part de les modificacions que planifica en el servei, que inclou buscar un patrocinador per reduir-ne el dèficit.

Ara com ara, el Bicing només té un únic abonament anual de 45,11 euros que permet als usuaris fer els viatges de mitja hora que vulguin: si se superen 30 minuts seguits, cada mitja hora extra costa 0,71 euros, fins a les dues hores; si es passa d'aquesta mitja hora de més, es carreguen 4,3 euros de penalització per cada hora de més.

A partir del 2013, els canvis que preveu B:SM suposen que els usuaris que vulguin seguir usant aquest sistema hauran d'abonar 97,5 euros a l'any per tenir l'abonament anual il·limitat, i es crea l'abonament anual bàsic a 42 euros per a un màxim de 50 usos.

Una altra novetat són els paquets per fer més usos, i el viatge surt més barat com més se'n contractin: un de 10 desplaçaments a 7 euros, un de 50 a 24 euros i un altre de 100 a 42 euros, el mateix preu que l'abonament bàsic però amb el doble de viatges.

La primera mitja hora de cada ús seguirà sense tenir cap cost addicional, però cada 30 minuts extra fins a les dues hores sortirà per 0,73 euros i cada hora de més a partir de les dues hores en costarà 4,41; el duplicat de la targeta valdrà 4,46 euros.

Els canvis en el sistema tarifari impliquen a la pràctica que el Bicing pugui ser cada vegada menys rendible per a alguns usuaris en comparació amb la resta de transports públics tradicionals, como el metro i els busos urbans.


Anar al contingut