El Barça empata contra el Reial Madrid en un clàssic vibrant i manté els vuits punts d'avantatge (2-2)

El Barça no va poder encadenar la setena victòria consecutiva en la Lliga, però seguirà tenint vuit punts d'avantatge sobre el Reial Madrid en la classificació. Amb empat a dos es va acabar el clàssic del Camp Nou, un duel en què els cracs de tots dos equips, Messi i Cristiano Ronaldo, van marcar per partida doble. Els blancs van ser superiors en la primera part i els blaugranes van reaccionar en la represa i fins i tot haurien pogut guanyar amb un xut de Martín Montoya que es va estavellar al travesser.

El Barça no va poder encadenar la setena victòria consecutiva a la Lliga però seguirà tenint vuit punts d'avantatge sobre el Reial Madrid a la classificació. El clàssic del Camp Nou va acabar amb empat a dos, un duel on els cracs de tots dos equips, Messi i Cristiano Ronaldo, van marcar per partida doble.

Amb un Camp Nou ple a vessar, els 98.000 espectadors que van omplir les graderies van cantar l'himne del Barça "a capella" i van mostrar un espectacular mosaic amb els colors de la bandera catalana. Els blaugranes, imprecisos en la circulació de la pilota a causa de la pressió madridista, van veure com els blancs creaven la primera ocasió de perill amb un xut molt desviat de Di María en el minut 6. Els de Mourinho van tornar a avisar sis minuts després però Benzema, tot sol a l'interior de l'àrea, va rematar molt malament.

Al minut 17 i 14 segons de partit, el Camp Nou es va omplir d'estelades i crits  d'independència. Una reinvidicació sobiranista que, lluny de despertar el Barça, va animar encara més el Madrid, que va estar a punt d'avançar-se en el marcador amb un cop de cap de Sergio Ramos a la sortida d'un córner que es va perdre fregant el pal de la porteria de Valdés. El Barça va trigar 20 minuts a fer el primer xut sobre la porteria de Casillas, una rematada d'Iniesta des de la frontal per sobre del travesser. Però la resposta madridista va ser fulminant. En el minut 23, Cristiano Ronaldo va inaugurar el marcador amb una rematada potent al pal curt de Valdés, que podria haver fet més per evitar el gol. El portuguès, com ja va fer la temporada passada, va celebrar el gol demanant calma a l'afició blaugrana. I sense temps per reaccionar, Benzema va estar a punt de fer el segon, però va estavellar un xut al travesser.

Amb el Barça tocat, Tito Vilanova es va veure obligat a fer el primer canvi. Dani Alves, lesionat, va deixar el seu lloc a Martín Montoya. El Madrid, superior, va perdonar i en el minut 30, quan pitjor jugava el Barça, Messi va aparèixer per fer l'empat a un. L'argentí va aprofitar una errada de Pepe en el refús i va afusellar Casillas des de l'àrea petita. El gol va reactivar el joc del Barça, que va començar a tenir més la possessió i va fer baixar els fums d'un Madrid que havia fet més sensació de perill. Es va arribar al descans amb igualtat de forces en el marcador, un resultat positiu per a un Barça que va anar de menys a més en aquests primers 45 minuts.

Segona part elèctrica

La segona part va començar amb un ritme elèctric per totes dues bandes. Özil va reclamar un penal per una entrada de Mascherano dins de l'àrea blaugrana i el Barça també va reclamar pena màxima de Pepe sobre Iniesta. Amb bon criteri, l'àrbitre Delgado Ferreiro no va assenyalar com a punible cap de les dues jugades polèmiques. I en el minut 60 el Camp Nou va esclatar d'eufòria quan Messi, amb un llançament magistral de falta des de la frontal, va clavar la pilota a l'escaire i va fer el 2 a 1. Però l'alegria blaugrana va durar ben poc, i només cinc minuts més tard, va arribar l'empat a dos. Cristiano va rebre una assistència d'Özil i va batre Valdés aprofitant una errada de la defensa barcelonista en l'intent de deixar el portuguès en fora de joc.

Amb CR7 tocat per un fort cop a l'espatlla esquerra, el Barça no es va conformar amb l'empat, tot i ser un bon resultat pensant en la Lliga. Els blancs, cada vegada més desgastats físicament, es van dedicar a aturar els atacs blaugranes a base de puntades. Özil i Xabi Alonso es van jugar l'expulsió però el col·legiat els va perdonar la segona groga. En un tram final apassionant i vibrant, Montoya va poder donar el triomf al Barça però el seu xut es va estavellar al pal. I ja en temps de descompte, Pedro va tenir l'última oportunitat del partit per desnivellar la balança, però va rematar fregant el pal.

Fitxa tècnica
Barça: Valdés, Alves (Montoya, 27'), Mascherano, Adriano, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Cesc (Alexis, 61'), Pedro, Messi i Iniesta.
Reial Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo, Khedira, Alonso, Ozil (Kaká, 81'), Cristiano, Di María (Essien, 87'), Benzema (Higuaín, 61').