L'Havana

Vist per a sentència el judici contra Ángel Carromero, el conductor del cotxe en què va morir Oswaldo Payá

Ángel Carromero conduïa el cotxe en què va morir el dissident cubà Oswaldo Payá. La fiscalia demana set anys de presó. La defensa, l'absolució. Abans del judici hi ha hagut detencions d'opositors, com la bloguera Yoani Sánchez.

RedaccióActualitzat
El judici a Cuba contra l'espanyol Ángel Carromero ha quedat vist per sentència. Carromero és el conductor del vehicle que va tenir un accident, i on van morir els opositors cubans Oswaldo Payá i Harold Cepero.

La fiscalia demana una pena de set anys de presó per un delicte d'homicidi imprudent. La defensa n'ha demanat l'absolució per falta de proves i perquè creu que les males condicions de la carretera, així com la pobra senyalització, van ser la causa del sinistre.

Carromero, que és dirigent de Noves Generacions del PP, ha estat interrogat durant més d'onze hores a un tribunal provincial de l'est de Cuba.

El judici ha estat precedit per la detenció d'uns quants opositors, entre ells la bloguera Yoani Sánchez, que volien informar sobre el cas. Tots han quedat en llibertat, ja de matinada. Tot i aquest ambient, el cònsol general d'Espanya a Cuba ha assegurat que el judici ha estat impecable.

Ara els jutges tenen sis dies per dictar sentència, tot i que la decisió es podria allargar més.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut