El conseller d'Economia del govern canari, Javier González Ortiz.
El conseller d'Economia del govern canari, Javier González Ortiz.
Las Palmas

Canàries recorrerà al Fons de Liquiditat Autonòmic per valorar de 756 milions d'euros

El govern canari demanarà adherir-se al Fons de Liquiditat Autonòmica per cobrir necessitats de finançament per valor de 756,8 milions d'euros, entre venciments de deute i objectius de dèficit.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Economia del govern canari, Javier González Ortíz, ha anunciat que demanarà adherir-se al Fons de Liquiditat Autonòmica per cobrir necessitats de finançament per valor de 756,8 milions d'euros entre venciments de deute i objectius de dèficit.

Canàries es converteix així en la cinquena autonomia que recorre a l'ajut financer de l'Estat, després de Catalunya, el País Valencià, Múrcia i Castellà-La Manxa.

González Ortíz ha explicat que Canàries necessita cobrir venciments d'emissions de deute anteriors per un import de 326 milions d'euros i obtenir uns altres 430 milions per finançar el dèficit que li ha autoritzat l'Estat.

El conseller ha destacat que Canàries recorre al Fons de Liquiditat Autonòmica perquè les seves condicions són més avantatjoses que les que pot trobar al mercat "no perquè estigui en dubte la solvència de la comunitat autònoma", la menys endeutada per habitant de l'Estat.




Anar al contingut