La comissària de Justícia de la Comissió Europea, Viviane Reding
La comissària de Justícia de la Comissió Europea, Viviane Reding (ACN)
Barcelona

Reding assegura que la independència de Catalunya no ha de significar la seva exclusió de la UE

La comissària de Justícia, Viviane Reding, ha assegurat que la independència de Catalunya no ha de comportar la seva exclusió de la Unió Europea. Ho ha dit, contundent, en una entrevista al "Diario de Sevilla".

RedaccióActualitzat
La comissària de Justícia de la Comissió Europea, Viviane Reding, ho ha deixat ben clar: cap marc legal estipula que una Catalunya independent quedi fora de la Unió Europea. Ho ha assegurat aquest diumenge en una entrevista al "Diario de Sevilla". Reding ha dit que no pensa "ni per un segon que Catalunya vulgui deixar la UE. Conec els catalans des de fa molt de temps i he estat una de les persones no catalanes en rebre la Creu de Sant Jordi i sé que el seu sentiment és profundament europeu", ha afirmat.

La comissària luxemburguesa ha negat rotundament, replicant el rotatiu, que la Convenció de Viena afirmi que l'estat que s'independitzi, abandonarà els organismes internacionals dels quals formava part abans: "Vinga, home, la legislació internacional no diu res que s'assembli a això. Sisplau, resolgueu els vostres problemes de política interna a Espanya. Jo confio en la mentalitat europea dels catalans" ha sentenciat Reding.

La de Reding és una altra veu que, des de Brussel·les, es pronuncia sobre la possibilitat que Catalunya arribi a ser un nou estat d'Europa, tal com anunciava la pancarta que obria "la manifestació del milió i mig", el passat 11 de setebre. El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ja va explicar, en resposta a l'eurodiputada italiana de la Lliga Nord Mara Bizzotto, que "en l'hipotètic cas de la secessió d'una part d'un estat membre, la solució hauria de trobar-se i negociar-se dins de l'ordenament legal internacional". Pel que sembla, la comissària europea de Justícia no  veu el tema des de la mateixa perspectiva, jurídicament parlant.




Anar al contingut