López Tena saluda amb el gest de les quatre barres en el Consell Nacional de SI
López Tena saluda amb el gest de les quatre barres en el Consell Nacional de SI
Barcelona

SI inicia el procés de primàries mentre busca una coalició independentista amb ERC, CUP i Reagrupament

El partit ha iniciat el procés de primàries que culminarà el 14 d'octubre. Alfons López Tena s'ha postulat com a candidat. Assegura que la formació manté converses per fer una gran coalició independentista de cara a les eleccions.

RedaccióActualitzat
Solidaritat per la Independència ja pensa en clau electoral. El partit ha iniciat el procés de primàries en el seu Consell Nacional després de votar-ne el reglament. El camí per elegir candidat a president de la Generalitat culminarà el 14 d'octubre.

El portaveu de la formació, Alfons López Tena, s'ha presentat ja com a presidenciable. El secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, ho fa com a cap de llista per Barcelona i passaria a anar de número dos si, com és previsible, López Tena és elegit candidat a president. El diputat Toni Strubell encapçalarà la llista per Girona.

López Tena ha assegurat que el partit manté converses amb ERC i també amb la CUP i Reagrupament per crear una coalició electoral de cara al 25-N. López Tena ha assenyalat que aquest és un moment històric i que cal aparcar les petites diferències de la política quotidiana. Per això, el diputat de Solidaritat ha defensat fer "tots els esforços" perquè el bloc independentista sigui mes "gran, cohesionat i unitari".

En el Consell Nacional extraordinari d'aquest diumenge, Solidaritat ha remarcat que és l'única formació que garanteix la celebració d'un referèndum.
Anar al contingut