Imatge del nou logotip
Imatge del nou logotip
París

Seat presenta un León renovat en plena crisi del sector

Com en la fabricació de models anteriors de la marca Seat, el nou León es fabricarà a Martorell.

RedaccióActualitzat
Aquest dijous s'ha presentat mundialment el nou Seat León al Saló de l'Automòbil de París. El vehicle, que es fabricarà a les instal·lacions de Martorell, permetrà revitalitzar empreses catalanes especialitzades en components i que passaven per un delicat moment econòmic.

Aquest nou model vol competir en el segment dels vehicles compactes i està equipat amb tecnologies innovadores, com fars integrals de LED, fins ara no incorporades en aquest tipus de cotxe.

El vehicle es comercialitzarà a partir de finals de novembre a Alemanya, Àustria i Suïssa. Seat llançarà al mercat el nou model de León a Alemanya primer perquè vol aprofitar l'empenta econòmica del país on la marca ha incrementat vendes.

A l'estat espanyol, el nou Seat León arribarà a principis de l'any que ve.  

Logotip renovat


A més de la presentació del nou model del cotxe, Seat ha mostrat el nou logotip que utilitzaran per als seus nous models de vehicles. En aquest nou logotip, destaquen les línies rectes i els angles, sense les corbes de l'anterior logotip. També canvia la font de la lletra "e". És un diseny més net i amb un aire més modern.

La producció revitalitzarà empreses catalanes

Avui, de cada vint-i-cinc cotxes que surten de les línies de producció de Martorell només un és el nou Seat León. Però la proporció creixerà, i molt, perquè és la gran esperança de la marca per al 2013. Si va bé, se'n podrien arribar a fabricar fins a 200.000 unitats l'any. Uns números que ja firmaria Seat, i tant o més, els proveïdors lligats directament al nou model.

És el cas de la planta del grup Gestamp, que ha invertit expressament en una nova nau, maquinària i tecnologia; han de subministrar una peça de xapa, que entra en el forn per escalfar-se fins a 900 graus, i acaba convertida en el suport dels pedals del cotxe.

Aconseguir una comanda ho és tot en el negoci de la indústria auxiliar, i per estar a prop de Martorell aquesta companyia italiana no ha dubtat a quedar-se les instal.lacions d'un altre proveïdor que havia tancat i muntar una fàbrica de zero. 



Anar al contingut