Madrid

La tarifa elèctrica baixarà un 2 per cent a l'octubre

La tarifa elèctrica d'últim recurs baixarà a partir de l'1 d'octubre al voltant del 2%, després que el cost de l'energia pel subministrament a tarifa ha baixat el 4,6% i que el govern espanyol ha dit que congelarà els peatges d'accés.

RedaccióActualitzat
La tarifa elèctrica d'últim recurs (TUR) baixarà a partir de l'1 d'octubre al voltant del 2%, després que el cost de l'energia pel subministrament a tarifa ha baixat el 4,6% i que el govern espanyol ha dit que congelarà els peatges d'accés.

El cost de l'energia suposa aproximadament el 50% de la TUR, a la qual estan acollits uns 20 milions de consumidors. L'altra meitat correspon als peatges d'accés, amb els quals es cobreixen costos regulats com el transport, la distribució, els ajuts al carbó, els interessos associats al dèficit de tarifa o les primes a les energies renovables.

Fa poc, el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va avançar que el govern espanyol no apujaria de cara a la revisió de l'octubre la part regulada del rebut del subministrament elèctric, els anomenats peatges. Per tant, el preu final de la llum depèn, en aquest cas, únicament del resultat de la subhasta Cesur.


Anar al contingut