La vicepresidenta del govern espanyol, durant una roda de premsa
La vicepresidenta del govern espanyol, durant una roda de premsa
Madrid

Madrid respondrà amb "fermesa" si el Parlament impulsa una consulta sobiranista

Coincidint amb l'inici del Debat de Política General a la cambra catalana, Soraya Saénz de Santamaría ha acusat Artur Mas de voler "distreure" sobre el que passa a Catalunya: "Els governants s'ho han de pensar dues vegades abans d'obrir camins que tampoc saben com rematar i distreuen del que és important",

RedaccióActualitzat
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, ha tornat a reclamar al president català "responsabilitat" abans d'"afegir una crisi a la crisi". Santamaría ha acusat Artur Mas de voler "distreure" sobre el que passa a Catalunya: "Els governants s'ho han de pensar dues vegades abans d'obrir camins que tampoc saben com rematar i distreuen del que és important", ha dit.

En una entrevista a la Ser, coincidint amb l'inici del Debat de Política General al Parlament, la vicepresidenta ha parlat de "serenitat" i "fermesa" com a resposta a l'aprovació d'un document sobiranista a la cambra catalana. Això, quan tot apunta que CiU presentarà durant el debat una proposta de resolució per instar el govern a fer una consulta sobre la sobirania de Catalunya.

Respecte a la resposta que cal donar a la manifestació independentista que hi va haver als carrers de Barcelona l'Onze de Setembre, De Santamaría ha demanat que no se'n facin "lectures simplistes".

Insta Rubalcaba a explicar el federalisme


Les crítiques de la número 2 de Rajoy no han anat dirigides només al govern català. Sáenz de Santamaría també ha carregat contra l'actitud del líder de l'oposició i secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, a qui ha instat a llegir la "doctrina constitucional". Segons la vicepresidenta espanyola, l'estat de les autonomies és, segons molts autors, "més descentralitzat que molts estats federals". "M'agradaria que m'expliquessin, en això del federalisme, quines diferència veuen alguns respecte del sistema actual", ha etzibat a Rubalcaba.
Anar al contingut