(Foto: Departament d'Interior)
(Foto: Departament d'Interior)

Més de 15.000 ha calcinades a Catalunya des de començaments d'any

Els 675 incendis forestals han calcinat a Catalunya un total 15.607 ha des de l'1 de gener fins a l'11 de setembre. Xifra que inclou els petits i els grans incendis.

Actualitzat
Els 675 incendis forestals han cremat a Catalunya un total 15.607 ha des de l'1 de gener fins a l'11 de setembre. Xifra que inclou tant els grans incendis com els petits

Per comarques, la més afectada ha estat l'Alt Empordà amb 9.125 ha. Dels 24 incendis que hi ha hagut des de principis d'any, el més devastador va ser el que es va iniciar a la Jonquera el 22 de juliol passat. La gran majoria de les hectàrees cremades pertanyen a aquest incendi. Fins i tot, la seva cicatriu va ser visible des de l'espai. La segona més afectada pel foc és el Baix Ebre amb 1.517 ha, seguit de veïna comarca de la Ribera d'Ebre amb 1.234 ha.

És curiós que les zones amb més hectàrees cremades no coincideixin amb les zones amb un nombre més alt d'incendis. Si a l'Alt Empordà han hagut 24 incendis, al Baix Ebre n'han hagut 22 i a la Ribera d'Ebre només 8; en canvi, trobem el Baix Llobregat amb 48 incendis, el Vallès Occidental amb 40 i l'Alt Penedès amb 37.

Dades obtingudes del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Anar al contingut