Estats Units

Dubtes sobre l'existència de l'autor de la pel·lícula sobre Mahoma

Informacions periodístiques han atribuït a Sam Bacile l'autoria de la pel·lícula que ridiculitza el profeta Mahoma i que ha provocat una nova onada de violència al món musulmà. Però, existeix realment Sam Bacile?

RedaccióActualitzat
Informacions periodístiques han atribuït a Sam Bacile l'autoria de la pel·lícula que ridiculitza el profeta Mahoma, i que ha despertat una nova onada de protestes al món musulmà i l'atac a l'ambaixada dels EUA a Líbia que va provocar la mort de l'ambaixador Chris Stevens. Però, existeix realment Sam Bacile?

Tot sembla apuntar que no. D'una banda, les autoritats d'Israel han dit que no tenen registrat cap Sam Bacile com a ciutadà israelià. D'altra banda, a l'estat de Califòrnia no hi ha cap pista que en certifiqui l'existència: no figura en cap registre de la propietat, guia telefònica, permís de conduir o qualsevol altra llicència pública. 

De l'existència de Sam Bacile se'n té coneixement a través de Steve Klein, que es va identificar com a assessor de la pel·lícula. En declaracions a la cadena CBS, Klein ha assegurat ara que Bacile "és un nom fictici" i que no és israelià.

Klein també havia explicat que la pel·lícula s'havia estrenat en un petit cinema de Hollywood aquest estiu, sense especificar quin, però ara s'ha desmentit. Segons "The New York Times", tant la indústria com els sindicats de Hollywood asseguren que no saben res d'aquesta pel·lícula.

L'associació de directors ha dit que no reconeix cap dels actors que hi apareixen, i el repartiment i l'equip del film, format per unes 80 persones, sostenen que van ser "enganyats", ja que el que es va rodar no tenia res a veure, segons ells, amb el que s'ha difós per internet.

Segons "The New York Times", Klein està connectat amb la comunitat copta cristiana a Los Angeles. Segons sembla, l'Assemblea Nacional Copta Americana va elogiar la cinta i en van penjar un tràiler, traduït a l'àrab, a la seva pàgina web. I d'aquí, a través de les xarxes socials, es va estendre per tot el món.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut