Alacant

La resistència de 300 persones evita el tancament d'un repetidor de TV3 al País Valencià

Acte de resistència de dirigents polítics valencians i catalans juntament amb centenars de ciutadans a les portes del repetidor de TV3 al coll de la Carrasqueta per evitar el tancament de les emissions de Televisió de Catalunya al País Valencià. Rere el lema "Sí a TV3" volien impedir que funcionaris del govern de Francisco Camps silenciïn la veu de TV3 al País Valencià. El tancament estava previst a les onze del matí, però, davant la resistència dels concentrats, els funcionaris de la Generalitat valenciana han marxat sense executar l'ordre de tancament.

Actualitzat

Onze del matí. En qualsevol moment està previst que el govern valencià tanqui el repetidor de TV3 que Acció Cultural té al coll de la Carrasqueta, a l'Alacantí. Aquest repetidor, que s'ha llevat ple de pintades reivindicatives, és el que permet veure en digital els canals de Televisió de Catalunya al sud del País Valencià.

Des de primera hora del matí s'hi han concentrat centenars de dirigents polítics i ciutadans per impedir el tancament de les emissions de TV3. Són unes 300 persones, que han arribat amb autocars i cotxes particulars, per fer una protesta pacífica. A les 11, tal i com estava previst, han arribat els funcionaris de la Generalitat encarregats de fer efectiu el tancament. Malgrat que anaven escortats per la Guàrdia Civil, la concentració ha fet que desistissin. Després d'una estona de dubtes, han fet mitja volta i han marxat. Sembla que, almenys de moment, la protesta ha tingut efecte. De tota manera, les emissions de Televisió de Catalunya tenen les hores -si no, els minuts- comptats perquè la voluntat del govern del PP és ferma. El president d'Acció Cultural al País Valencià, Eliseu Climent, ha qualificat el tancament d'acció franquista i antidemocràtica.

Poc abans d'això, el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha enviat una carta al portaveu de l'executiu valencià, Vicent Rambla, en què insta el govern valencià a aturar la seva intenció de tancar el repetidor de la Carrasqueta.

El conseller català ha recordat al valencià que el ministeri ha garantit una solució tècnica perquè TV3 i Canal 9 es vegin al País Valencià i Catalunya, respectivament, sempre que hi hagi un acord entre les dues Generalitats. Tresserras ha advertit que el tancament del repetidor perjudicaria la possibilitat d'arribar a un acord.

Decisions judicials contraposades

La comunicació del tancament imminent ha arribat després que el jutjat contenciós administratiu número 3 d'Alacant autoritzés la Generalitat Valenciana a fer aquest pas i a tallar les emissions de TV3 a la comunitat.

Segons Acció Cultural, la decisió s'ha fet en contra de la majoria de la societat valenciana i contra la proposta d'acord de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri d'Indústria. Una mesura, continua, que només demostra "la nul·la voluntat del PP valencià d'arribar a un acord efectiu" amb l'administració catalana.

Poc abans de la decisió del jutjat d'Alacant, dimarts passat, es feia pública la resolució del jutjat de València, que va dictaminar just el contrari i va impedir a la Generalitat Valenciana tancar el repetidor de Mondúver, a la Safor.

Ara encara s'està pendent de la decisió que pugui prendre el jutjat de Castelló, que, de moment, ha demanat a Acció Cultural del País Valencià que hi presenti al·legacions.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut