Barcelona

L'ANC tanca la crida a la participació en la Diada amb una estelada gegant amb espelmes

Quan falten dos dies per la manifestació amb motiu de la Diada, s'intensifiquen els preparatius. L'ANC tanca els actes de convocatòria encenent una estelada gegant amb espelmes a la plaça de Catalunya.

RedaccióActualitzat
A mesura que s'acosta l'11 de Setembre, creix l'excitació al voltant de la manifestació independentista, que es preveu històrica. Els convocants, l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), han intensificat els preparatius i la campanya de divulgació de la convocatòria.

Els organitzadors han donat per tancats els actes de convocatòria i se centren ja en la preparació de la jornada. Aquest dissabte, a les nou del vespre, l'ANC ha encès una estelada gegant d'espelmes a la plaça Catalunya de Barcelona. Era la clausura de l'acte de convocatòria massiva que ha fet l'Assemblea Nacional Catalana a la manifestació de l'Onze de Setembre.

Durant tota la tarda, una estelada desplegada al mig de la plaça i voluntaris repartits en una dotzena de parades han fet una crida a la participació.

1.000 autocars i sense estelades

Els responsables de la marxa han fet notar que mai, per a un esdeveniment com aquest, no s'havien mobilitzat tants autocars, ja n'hi ha més de mil. Són el doble que en la marxa del 10 de juny del 2010 contra la retallada de l'Estatut. Alguns els han hagut d'anar a llogar a Saragossa, perquè aquí, expliquen, ja no en quedaven.

Tampoc queden estelades. Aquest dissabte van quedar exhaurides totes les banderes que es venien a les parades informatives instal·lades al centre de Barcelona. L'ANC en va muntar una dotzena entre la plaça Catalunya, el Portal de l'Àngel i el passeig de Gràcia, i en poques hores totes les banderes independentistes es van esgotar.

També s'han creat diverses aplicacions d'internet relacionades amb la manifestació, així com una pàgina virtual pels qui vulguin seguir la marxa i no puguin ser a Barcelona. El govern ha creat un especial per informar de consells de logística i seguretat durant la diada.

Monago, més llenya al foc

La nova ofensiva que ha verbalitzat contra Catalunya les últimes hores el president extremeny, el popular Antonio Monago, dóna més motius per anar a la marxa de la Diada.

Monago ha carregat contra el projecte de pacte fiscal aprovat pel Parlament de Catalunya amb la frase: "Catalunya demana i Extremadura paga". La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, li ha recordat que Catalunya és una de les comunitats més solidàries i ha assegura que les seves paraules "animen" la ciutadania a acudir de forma massiva a la manifestació de l'Onze de Setembre.

Una marxa independentista

Sobre el contingut de la manifestació de la Diada, l'Assemblea Nacional Catalana ha volgut recordar que el lema és inequívoc i que reclama la independència de Catalunya. D'aquesta manera, l'entitat respon a polítics com el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que ha anunciat la seva assistència a la manifestació perquè ha perdut el seu caràcter independentista.

Les crítiques contra el líder d'Unió Democràtica també han arribat des del Partit Popular, que acusa Josep Antoni Duran i Lleida d'hipòcrita pel fet de participar en la mobilització. Per la seva banda, el Partit dels Socialistes acusa el president Artur Mas de voler dividir els catalans quan fa crides a participar massivament a la manifestació.

Finalment, des d'Esquerra Republicana es mostren convençuts que la manifestació serà multitudinària i pacífica, i recorden que el lema deixa prou clar que és una marxa a favor de la independència.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut