Las Vegas Sands tria Madrid per constuir-hi el projecte d'Eurovegas
Las Vegas Sands tria Madrid per constuir-hi el projecte d'Eurovegas
Madrid

Alegria continguda a les institucions madrilenyes davant la ubicació d'Eurovegas

L'elecció de Madrid per ubicar-hi Eurovegas ha estat acollida amb discreció per les institucions madrilenyes. Sheldon Adelson, després de descartar l'opció de Barcelona, apunta en un comunicat que el projecte depèn de l'evolució de la situació econòmica europea.

RedaccióActualitzat
Las Vegas Sands ha triat Madrid per construir el projecte d'Eurovegas. Ho ha fet públic en un comunicat, de matinada, i amb alguns matisos importants: el finançament del projecte està pendent de l'evolució de la crisi econòmica. El comunicat manté altres incògnites, com en quins terrenys es construirà. Potser per això no ha estat acompanyat de cap posada en escena per part de la Comunitat de Madrid. La seva presidenta, Esperanza Aguirre, tan eloqüent sobre el tema en les últimes setmanes, ha reservat aquest dissabte tot el protagonisme a una consellera del seu govern.

De matinada i el divendres, amb els parquets tancats com estava previst, Las Vegas Sands cotitza a borsa, l'empresa del magnat Sheldon Adelson ha anunciat que ha escollit Madrid, tot i que ha admès que li ha costat molt decidir-se. Ha dit que Barcelona és un destí turístic de primer nivell i ha agraït al govern català la seva col·laboració. També ha admès que el projecte està encara en una fase molt inicial i pendent dels actuals desafiaments econòmics europeus.

No ha definit ni la mida del projecte ni les fonts de finançament, només ha dit que hi aportarà entre el 25 i el 35 per cent de capital propi. Tampoc n'ha concretat la ubicació.

Al govern madrileny, es dóna per fet que es farà en uns terrenys de 1.200 hectàrees a Alcorcón al sud de la comunitat, però hi ha uns problemes judicials. Si no es fa aquí, l'altra opció és una finca de Paracuellos del Jarama i Torrejón, al costat mateix de Barajas.

Alegria continguda a Madrid i bel·ligerància socialista davant l'"acord secret"

La reacció de la comunitat de Madrid ha estat d'alegria continguda, mentre que el líder del PSOE, que va alertar a mitja setmana que la decisió ja estava presa, ha denunciat acords secrets. Mentre que en un comunicat, l'alcaldessa de Madrid, Anna Botella qualificava de "magnífica notícia" que Las Vegas Sands Corporation hagi anunciat l'elecció d'una "localització preferent" de Madrid, davant d'altres de possibles, com a seu d'Eurovegas, el secretari general del Partit Socialista de Madrid, Tomás Gómez, advertia que el seu partit estarà "molt a l'aguait" de les "condicions secretes" que poden haver pactat el govern regional i el magnat nord-americà Sheldon Adelson, perquè "la llei ha de ser igual per a tothom".

Gómez, ha manifestat que tot el procés per acordar la ubicació d'Eurovegas a Espanya ha estat "la història d'una mentida rere una altra" i ha recordat que tot "va començar amb dues grans mentides". La primera, "que era un centre d'oci per a les famílies" i la segona, "que creava centenars de milers de llocs de treball, i després les van haver de desmentir", ha dit. El socialista també ha remarcat que va ser ell mateix qui fa uns dies va revelar que hi havia un "acord secret" entre Adelson i Aguirre, cosa que també va ser desmentida pel govern de la Comunitat. Segons Gómez, això demostra que l'executiu "ha tornat a mentir als ciutadans".

A hores d'ara, ha assegurat el líder dels socialistes madrilenys, els espanyols no coneixen les condicions que han pactat Adelson i Aguirre "de manera secreta i d'esquenes a tothom" per construir el complex. "Aquesta és la carta de presentació d'Adelson: mentida rere mentida, i ser qui finança l'extrema dreta als Estats Units", ha acusat Gómez.

El silenci de la presidenta madrilenya i la bel·ligerància del líder de l'oposició fan preveure que Eurovegas serà l'eix central del debat de l'estat de la regió que es farà aquest dimarts a l'assemblea de Madrid.





Anar al contingut