La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega
La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega
Bellcaire d'Urgell

Ortega assegura que les paraules de Monago faran la marxa de la Diada "més massiva"

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, creu que paraules com les del president d'Extremadura, Jose Antonio Monago, només poden fer la marxa per la independència de Catalunya "més massiva".

RedaccióActualitzat
La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha assegurat que les últimes declaracions del president d'Extremadura, José  Antonio Monago, faran que la manifestació independentista de la Diada sigui "més massiva". En declaracions als mitjans durant la inauguració aquest dissabte  d'una guarderia a Bellcaire d'Urgell, ha assegurat que paraules com les seves o com les del president de Galicia, "ajuden que aquesta convocatòria sigui més massiva".

Monago ha asseverat que "Catalunya demana i Extremadura paga" i ha reprotxat que els 5.023 milions d'euros que Catalunya sol·licita surten de la butxaca de tots els extremenys i espanyols. En aquesta línia, el dirigent popular ha demanat no consentir que el president de la Generalitat, Artur Mas, defensi que aquests són els diners dels propis catalans, ja que creu que "no és cert. Aquests són també els nostres diners i cal dir prou".

Ortega, ha dit que cal fer memòria perquè Catalunya "és qui més ha aportat" i ara no és hora de guerres entre comunitats, sinó de posar límit a la solidaritat. La titular de Governació ha dit que les crítiques posen de manifest el finançament injust de Catalunya i la necessitat del Pacte Fiscal i ha assegurat que aquest tipus de crítiques "animen la gent encara més a anar a aquesta manifestació en defensa del país i la seva dignitat".





Anar al contingut