Madrid

Las Vegas Sands anuncia l'elecció de Madrid per construir el projecte Eurovegas

Las Vegas Sands Corporation, el grup del magnat nord-americà Sheldon Adelson, ha anunciat de matinada l'elecció de Madrid per construir l'Eurovegas. Ara caldrà triar la ubicació específica i determinar l'extensió del complex.

RedaccióActualitzat
Eurovegas es farà finalment a Madrid. Ho ha confirmat aquesta matinada Las Vegas Sands Corporation, el grup del magnat nord-americà del joc Sheldon Adelson. La companyia ha fet públic un comunicat amb la seva decisió hores després que la Generalitat hagués presentat la seva alternativa, Barcelona World.

En l'escrit, Las Vegas Sands agraeix la col·laboració que ha tingut tant de la capital espanyola com de Barcelona i assegura que la tria no ha estat senzilla. L'empresa atribueix l'elecció a una decisió personal del magnat Sheldon Adelson.

Un cop escollida l'opció madrilenya, encara s'ha de decidir en quins terrenys s'aixeca aquest megacomplex de l'oci i el joc. Les alternatives són Paracuellos de Jarama, Torrejón, Alcorcón i Valdecarros.

També estan per definir les dimensions del complex i les opcions de finançament, pendents de la resolució de la crisi econòmica a Europa. De moment, la companyia assegura que aportarà entre el 25 i el 35% del capital propi del projecte, però encara ha de buscar la resta de la inversió. Las Vegas Sands reconeix que el projecte encara està en una fase molt inicial.

Eurovegas vs Barcelona World

Els promotors d'Eurovegas anuncien una inversió d'uns 17.000 milions d'euros, més del triple que a Barcelona World, i la creació de 260.000 llocs de treball, davant dels 40.000 que es calcula que generarà el projecte català. No obstant això, no estarà en funcionament fins al 2022, mentre que Barcelona World hauria d'estar enllestit el 2016.

L'anunci arriba amb poques hores de diferència de la notícia sorpresa amb què la Generalitat ha fet públic que Catalunya tindrà enllestit, d'aquí a quatre anys, el Barcelona World, un nou macrocoplex d'oci i turisme a tocar mateix de Port Aventura. Serà el més gran d'Europa i una destinació turística de primer ordre per ell mateix, si tot culmina com està previst.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut