L'Assemblea Nacional Catalana rememora la Marxa per la Llibertat del 1976
Placa que commemora la Marxa per la Llibertat del 1976
Montblanc

L'Assemblea Nacional Catalana rememora la Marxa per la Llibertat del 1976

Els participants han pogut completar una caminada des de Montblanc fins al monestir de Poblet, uns deu quilòmetres que, fa 36 anys, la majoria no va poder acabar per les fortes càrregues policials.

Televisió de CatalunyaActualitzat
L'Assemblea Nacional Catalana ha rememorat la Marxa per la Llibertat del 1976. Aquest cop, els participants sí que han pogut completar una caminada des de Montblanc fins al monestir de Poblet, d'uns deu quilòmetres, que, en canvi, fa 36 anys, la majoria no van poder acabar per les fortes càrregues policials. Entre els assistents, hi havia alguns dels que hi van participar l'any 1976, com Àngel Colom i Arcadi Oliveres, que han descobert una placa commemorativa.

La presidenta de l'Associació Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha explicat que l'acte "s'havia d'haver fet fa molts anys" i que es tracta de "la restitució d'una justícia històrica". Forcadell ha reivindicat que la marxa "s'havia d'haver fet en el moment que el nostre país ja va tenir les llibertats democràtiques", però, en tot cas, assegura que, en no poder fer-se, aquest també "ha estat un bon moment", ja que l'acte també "simbolitza que s'ha acabat l'etapa autonòmica i comença l'etapa nacional".

La caminada ha tingut un to festiu i reivindicatiu, amb la mirada posada en la consecució d'un estat propi per a Catalunya.

Anar al contingut