El ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz
Madrid

El jutge investiga Fernández Díaz per un possible delicte de revelació de secrets en el "cas Cordón"

El jutge de l'Audiència Nacional ha demanat a les televisions còpies de la roda de premsa del ministre de l'Interior espanyol en què va informar sobre el final del cas del segrest per part dels GRAPO de l'empresari Publio Cordón.

RedaccióActualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez ha demanat a les televisions còpies de la roda de premsa en què el ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, va informar sobre el final del cas del segrest per part dels GRAPO de l'empresari Publio Cordón. El jutge ho ha ordenat ara en relació amb la causa que va obrir al mes de juliol per un possible delicte de revelació de secrets arran de la publicació als mitjans de comunicació de diverses dades d'una comissió internacional secreta relacionada amb el segrest de l'empresari saragossà el juny de 1995.

El jutge demana al director general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de Mesa, i al seu cap del Servei d'Informació, Faustino Álvarez Sola, que identifiquin en un termini de cinc dies qui va donar la informació "verbal o escrita" del resultat de les investigacions protegides pel secret de sumari al Ministeri de l'Interior. Una informació que necessita per determinar si hi ha indicis que s'hagi comès el delicte de revelació de secrets i aclarir quin és l'òrgan competent per instruir-lo, per la "rellevància pública dels citats".

Per últim, el magistrat exigeix a les televisions que enviïn en un termini de 10 dies les imatges de la roda de premsa del 19 de juliol, quan Interior  va donar per resolt el cas del segrest de l'empresari Publio Cordón després de 17 anys.
Anar al contingut