Ernest Maragall, a la Universitat Catalana d'Estiu
Maragall demana que cadascú pugui participar amb la seva pancarta.
Prada

Ernest Maragall anirà a la marxa independentista de l'Onze de Setembre si és plural

El diputat del PSC anirà a la manifestació de l'Onze de Setembre convocada per l'Assemblea Nacional Catalana si cadascú hi pot portar la seva pancarta. "No sóc estrictament independentista, però el terme no em fa por", ha afirmat, mentre continua la incògnita sobre l'assistència del president Mas a la marxa.

RedaccióActualitzat
El diputat del PSC Ernest Maragall anirà a la manifestació independentista de l'Onze de Setembre sempre que es permeti a tothom expressar-se amb total llibertat. Maragall ha admès que no se sent "massa incòmode" amb el lema de la marxa, "Catalunya, nou Estat d'Europa", però ha reclamat als organitzadors, l'Assemblea Nacional Catalana, que tinguin un "plantejament obert i acollidor".

"Si la manifestació és unidimensional, amb un únic objectiu i una única identificació, m'interessa menys", ha advertit. "A una manifestació que permeti a Catalunya expressar-se amb plenitud, diversitat, riquesa, llibertat i tranquil·litat, sí que hi assistiré", ha afirmat en un acte a la Universitat Catalana d'Estiu.

"No sóc estrictament independentista, però el terme no em fa por", ha reconegut l'exconseller d'Ensenyament, una de les veus més catalanistes del PSC. En referència a la posició del seu partit, que s'ha desmarcat de la manifestació, Maragall ha afirmat que li semblarà "perfecta" la decisió que prengui la direcció dels socialistes catalans, perquè el partit és "lliure de prendre les seves pròpies decisions".

El PSC ha reiterat aquest dimarts la petició a CiU que la Diada sigui unitària. "Per demanar unitat s'ha de demostrar. El govern continua molt desorientat i ho demostra muntant la pantomima de la manifestació", ha afirmat el portaveu del partit, Jaume Collboni.

El portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha contestat els socialistes que primer haurien de demostrar que són capaços de mantenir la unitat al seu partit. Turull ha explicat que el govern i CiU decidiran la setmana que ve si van a la marxa i ha advertit que la federació no serà rere "una pancarta còmoda per a Chacón" que és, segons ell, qui realment mana al PSC.

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut