València

Ryanair fa 3 aterratges d'emergència a València després de llançar "maydays" per falta de combustible

Els comandants de vol de Ryanair van emetre un clar "mayday" per falta de combustible, segons les converses enregistrades entre un pilot i Control de Trànsit a València.

RedaccióActualitzat
Tres avions de Ryanair van haver d'aterrar d'emergència a l'aeroport de València el dijous 26 de juliol, després de llançar un avís per falta de combustible.

Els aparells van ser desviats des de Barajas per Control de Trànsit Aeri perquè una tempesta elèctrica que hi havia a la capital desaconsellava aterrar-hi.

Segons informa el "Sunday Independent", un cop arribats a València els aparells s'havien d'esperar a la cua d'aterratge fins a tenir l'autorització per aterrar, però els pilots de Ryanair van llançar una alerta avisant que no els quedava prou combustible. Així, finalment, se'ls va concedir prioritat per aterrar.

3 "mayday" en un dia

Els enregistraments de les converses entre un pilot i Control de Trànsit a València mostren com el comandant de vol va emetre un clar "mayday" per falta de combustible. Tres minuts més tard es va llançar un segon avís, i finalment es va demanar socors per tercer cop en un mateix dia. Tot en aparells de Ryanair.

El portaveu de l'empresa, Stephen McNamara, ho ha confirmat al diari irlandès, i ha assegurat que l'única causa de la crida de socors va ser el desviament que van haver de fer els avions de Barajas a València. A més, ha aprofitat per demanar disculpes als passatgers afectats. 

El combustible i el pla d'eficiència pressupostària

El combustible amb què van carregats els avions de Ryanair està marcat per un pla d'eficiència pressupostària establert per la companyia de Michael O'Leary.

Ryanair obliga els pilots a posar la quantitat mínima necessària de combustible per complir el pla de vol. A més, el pla marca que qualsevol excés de combustible s'ha de comunicar per escrit.

Tot i això, el capità de la base de Stansted, Shane McKeon, ha indicat: "hi continua havent un petit nombre de comandaments que semblen tenir problemes" amb aquest protocol. 

"Algunes de les explicacions donades pels comandants de vol per carregar més fuel no són acceptables. L'excusa més irracional és que els agrada aterrar amb tres tones de combustible. Aquesta no és la política de Ryanair, és totalment inacceptable i no és per això que se'ls paga", ha conclòs McKeon.

Anar al contingut