Representants del PSOE, CCOO i la UGT a la reunió que han mantingut aquest dimecres. (Foto: EFE)
Representants del PSOE, CCOO i la UGT a la reunió que han mantingut aquest dimecres. (Foto: EFE)
Madrid

Els sindicats radicalitzaran les protestes si no es prorroga l'ajuda de 400 euros als aturats sense prestació

CCOO, la UGT i el PSOE volen respondre conjuntament si finalment el govern no prorroga l'ajuda dels 400 euros als aturats que han esgotat la prestació per desocupació. Els socialistes presentaran una moció a ajuntaments i Parlaments autonòmics, mentre els sindicats anuncien més mobilitzacions.

RedaccióActualitzat
Els sindicats CCOO i UGT i el PSOE s'han reunit aquest dimecres per organitzar una estratègia conjunta i pressionar el govern espanyol perquè prorrogui més enllà del 15 d'agost l'ajuda de 400 euros als aturats que hagin perdut la prestació. Tots han coincidit que aquests ajuts són fonamentals per a milers de famílies i per això s'han compromès a fer el que calgui per garantir la seva continuïtat. El PSOE ha anunciat que presentarà una moció a tots els ajuntaments i parlaments autonòmics en contra que la subvenció sigui eliminada. També engegarà una campanya a les xarxes socials sota el títol "Salvem els 400 euros". Els sindicats no es plantegen de moment una vaga general, però intensificaran les mobilitzacions fins a aconseguir el seu objectiu.

Comissions Obreres considera que si l'executiu no manté els 400 euros haurà "perdut tota sensibilitat social" i estarà fent amb els més febles "el que no és capaç de fer amb els poderosos". Des de la UGT han descrit "d'inadmissible" que el govern pugui "tan sols plantejar-se" la continuïtat d'aquest ajut, que si se suprimeix, afectarà 600.000 persones d'aquí a finals d'any. Això en un context en què un milió de famílies no té cap ingrés. La situació podria convertir-se en una "bomba de rellotgeria". Els tres han recordat que a tota aquesta incertesa, s'hi han d'afegir els retards d'entre un i dos mesos de mitjana en el pagament i que algunes comunitats autònomes està informant els desocupats que el retard podria ser superior.

Les tres parts s'han emplaçat a noves trobades per seguir l'evolució de la situació. Si després del dia 15 no es prorroga l'ajuda, PSOE, CCOO i UGT estudiaran noves estratègies per assolir aquest objectiu.
Anar al contingut