Frankfurt

La borsa es desploma un 5'16% i la prima de risc es dispara a 600 punts després d'escoltar Draghi

Els mercats han rebut molt malament la falta de mesures concretes per part de Draghi. La prima de risc espanyola ha tornat als 600 punts i l'Ibex 35 ha tancat amb pèrdues d'un 5,16%, la segona caiguda més important de l'any.

RedaccióActualitzat
Els mercats han rebut molt malament la falta de mesures concretes per part del president del Banc Central Europeu, que ha comparegut davant dels mitjans després de l'esperada reunió on s'havia de parlar de la compra massiva de deute espanyol. Les declaracions del president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, reafirmant el seu compromís per "assegurar l'euro", però deixant en mans dels països la compra de deute per part del BCE si fan una petició d'ajuda, han tingut mala acollida entre els mercats.

La borsa espanyola s'ha desplomat en molt poc temps quasi un 5% poc després que Draghi ha començat a parlar instant els polítics a aplicar "amb determinació" les reformes estructurals, mentre que la prima de risc ha escalat de nou, fins als 600 punts. La caiguda de la borsa s'ha relaxat durant la tarda, però ha tornat a recular a la recta final fins al 5'16% al final de la sessió i s'ha situat als 6.373 punts.

Draghi ha afirmat que "l'euro és irreversible", però els mercats han trobat que el missatge era tou pel fet de no anar acompanyat de mesures concretes i han atacat de nou el deute espanyol, que ha vist com es disparava la prima de risc mentre l'interès pel bo a deu anys superava novament el 7% i arribava als 7,24%.

Dies enrere, Draghi havia fet recular espectacularment l'escalada de la prima de risc amb l'únic anunci que "es faria el que calgués" per preservar la zona euro i que les mesures que es prendrien "seran suficients". Aquest dijous s'esperava amb molt d'interès el resultat de la reunió del BCE, malgrat que Alemanya havia refredat les expectatives de la trobada.

La borsa de Milà ha baixat un 4,6% i la prima de risc ha tornat a pujar més de 55 punts i arriba als 512 punts bàsics. París ha caigut un 2,68 %, Frankfurt un 2,2 % i Londres un 0,88 %. Els efectes de la paraules de Draghi també s'han deixat sentir a l'altra banda de l'Atlàntic. Wall Street ha arrossegat pèrdues durant bona part de la sessió, però ha aconseguit moderar.les al tancament i ha acabat la jornada amb un retrocès del 0,71%.

En la mateixa reunió, el BCE ha explicat que manté el tipus d'interès a l'actual 0,75%.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut