València

Camps ordena clausurar les emissions de TV3 al País Valencià el 25 d'abril, coincidint amb els 300 anys de la batalla d'Almansa

La Generalitat Valenciana ja ha decidit quan donarà l'ordre per tancar el primer dels quatre repetidors que permeten veure els canals de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió al País Valencià. Si el fet en si ja és polèmic, la data escollida, el 25 d'abril, just quan es commemoraran 300 anys de la batalla d'Almansa, agreuja encara més la provocació. Acció Cultural ha fet una crida per evitar el tall de les emissions de Televisió de Catalunya i ha anunciat una campanya de mobilitzacions a diferents nivells, tant polític com popular.

Actualitzat
El govern de Francisco Camps ha presentat la notificació de la clausura del primer dels quatre repetidors que permeten veure els canals de Televisió de Catalunya al País Valencià en un jutjat contenciós de València. Serà el 25 d'abril, i l'ordre la portaran a terme dos funcionaris i quatre policies.

L'elecció d'aquesta data no és gratuïta, segons el president d'Acció Cultural, Eliseu Climent, que l'ha considerat una provocació. El 25 d'abril el País Valencià commemora l'aniversari de la batalla d'Almansa, que va significar la pèrdua dels trets nacionals i lingüístics del País Valèncià. A més, aquest any es compleixen 300 anys d'aquells fets. Climent ha denunciat que ens trobem davant d'una nova Almansa, aquesta vegada contra la llibertat d'expressió.

Acció Cultural ja ha llançat una crida per evitar el tall. En els pròxims dies l'associació té previst engegar gestions polítiques i mobilitzacions populars i presentar mocions a tots els municipis valencians. El primer pas el va fer ahir mateix el líder del Partit Popular català, Josep Piqué, que va intentar convèncer Francisco Camps perquè no complís l'amenaça de tallar les emissions. L'iniciativa, però, no va servir de res.

El govern valencià justifica la clausura perquè es van ocupar unes freqüències d'emissió que el Ministeri d'Indústria va cedir l'any 2006, però que ara no vol ratificar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut