Llums vermells en un peatge
L'augment del preu dels peatges és l'últim "conflicte" entre Madrid i Barcelona.
Barcelona

El PPC retreu a la Generalitat que els seus peatges són un 176% més cars que els estatals

El portaveu adjunt dels populars al Parlament, Santi Rodríguez, rebat les crítiques de Joana Ortega a l'augment dels peatges que depenen de Foment

RedaccióActualitzat
El PP Català ha sortit en defensa del govern espanyol en l'últim "conflicte" d'aquest amb el govern de la Generalitat: l'augment per sorpresa dels peatges que depenen de Foment.

El portaveu adjunt dels populars, Santi Rodríguez, ha subratllat que els peatges que depenen del govern català són un 176% més cars que els estatals i ha instat la Generalitat a treballar pels catalans en comptes de criticar el que fa el govern de l'Estat.

Rodríguez contestava així les declaracions de la vicepresidenta Joana Ortega, en què criticava l'executiu de Rajoy de deslleialtat institucional i alertava que Catalunya cada vegada n'està més tipa. El popular considera que l'únic que persegueix l'executiu català és desviar l'atenció de la seva inacció i incompetència.

Explicar-ho tot

El dirigent popular ha instat l'administració a dir tota la veritat. Per exemple, que malgrat l'increment del 7,5% en el preu dels peatges, les barreres de pagament que depenen de la Generalitat continuen sent més cares, concretament un 176%. O que l'augment aplicat als peatges el gener de 2012 va ser del 5,4% per part del govern català i un 3,2% per part de l'Estat.

O que els peatges afectats –els de l'AP-7, l'AP-2 i la C-33- serveixen per mantenir la gratuïtat de la B-30 i dels entorns de Girona i Tarragona de l'AP-7.

El diputat català creu que en les circumstàncies econòmiques actuals, el govern de l'Estat "no pot continuar suportant les bonificacions, també de les autopistes de la Generalitat, que en els últims deu anys han costat 608 milions d'euros".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut