Altafulla

Una dona de 73 anys i de nacionalitat finlandesa mor ofegada a Altafulla

Els Mossos d'Esquadra han informat que una dona finlandesa de 73 anys, Tuula V., ha mort aquesta tarda a la platja d'Altafulla (Tarragonès).

RedaccióActualitzat
Una dona finlandesa de 73 anys, Tuula V., ha mort aquesta tarda a la platja d'Altafulla, al Tarragonès, han informat els Mossos d'Esquadra.

Es tracta de la quarta persona que mor ofegada a Catalunya en els últims tres dies, després que ahir morís un home, també estranger, a la platja de Pineda de Mar (Maresme), i dimarts morissin un veí de Barcelona a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i un altre en el riu Segre a Camarasa (Noguera).

Segons els Mossos, la dona havia arribat avui procedent de Finlàndia a Altafulla per començar les seves vacances, acompanyada per un fill, i s'havia instal·lat a casa d'uns amics.

Després de dinar, ha anat a la platja, on, cap a les quatre de la tarda, ha aparegut el seu cos surant a l'aigua, a l'altura del número 45 del Passeig Marítim.

Altres banyistes l'han portat fins a la sorra i han comprovat que no respirava i que treia escuma per la boca, li han practicat exercicis de recuperació durant 12 minuts, i han avisat el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que tampoc han pogut reanimar-la malgrat enviar dues ambulàncies i un helicòpter.

En el moment del succés onejava a la platja d'Altafulla la bandera verda i les condicions per al bany eren òptimes.

Tot i que encara es desconeixen les causes de la la mort, s'estudien el tall de digestió o una parada cardiorespiratòria, com a possibles causes.
Anar al contingut