El diputat i exconseller d'Educació Ernest Maragall
El diputat i exconseller d'Educació Ernest Maragall
Barcelona

Maragall diu que hi ha més gent dins del PSC que pensa com ell l'endemà de trencar la disciplina de vot pel pacte fiscal

L'exconseller diu que va trencar la disciplina de vot pel pacte fiscal per responsabilitat i pensant en el bé del país. Maragall troba important reforçar la unitat catalana de cara a Madrid.

RedaccióActualitzat
El diputat i exconseller d'Educació Ernest Maragall ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que es va desmarcar del vot del PSC i va donar suport a la proposta de pacte fiscal per un exercici de responsabilitat i pensant en el bé del país.

Maragall ha explicat, però, que va votar totes els esmenes dels socialistes i, per tant, "no hi ha una contradicció profunda". Segons ha manifestat: "El que hi ha és una convicció que, pel be del país i per la meva pròpia organització, era millor participar de la voluntat general majoritària i estar explícitament dins i del tot".

Així doncs, Maragall diu que va adoptar aquesta decisió, a banda del partit, perquè troba important reforçar la unitat catalana de cara a Madrid, i ha apuntat que al PSC hi ha més gent que pensa com ell.

Ernest Maragall va trencar la disciplina de vot en el punt que reclama una hisenda pròpia per a Catalunya i es va sumar a les tesis de CiU, ERC i ICV-EUiA en totes les votacions del punt 4. Segons fonts socialistes, el diputat ja havia traslladat abans de la votació del pacte fiscal la seva intenció de desmarcar-se de la resta del grup.

El document del pacte fiscal que arribarà a la Carrera de San Jerónimo es resumeix, principalment, en cinc punts: un canvi de model que implica sortir del règim comú de la LOFCA; recaptació i gestió de tots els impostos per part de l'Agència Tributària catalana; capacitat normativa plena sobre els impostos suportats a Catalunya; acordar bilateralment l'aportació catalana a l'Estat en concepte de serveis prestats per Madrid i mantenir la posició un cop descomptada la contribució a la solidaritat.
Anar al contingut