Madrid

L'Ibex cau a nivell del 2003 i la prima assoleix un nou màxim històric

L'Ibex-35 s'ha enfonsat per sota dels 6.000 punts per primera vegada des de l'abril del 2003, després de cedir un 3,58% al tancament de mercat, mentre que la prima ha assolit un nou màxim històric al tancar a 638 punts bàsics. Tot això, després que el Tresor ha col·locat una emissió de lletres amb una moderada pujada de l'interès.

RedaccióActualitzat
L'Ibex-35 s'ha enfonsat per sota dels 6.000 punts per primera vegada des de l'abril del 2003, després de cedir un 3,58% al tancament de mercat i liderar així les caigudes a Europa. La prima de risc, per la seva banda, ha assolit un nou màxim històric al tancar a 638 punts bàsics amb el rendiment del bo espanyol a deu anys en el 7,621%.

El risc país ha tornat a repuntar tot i que el Tresor Públic espanyol s'ha saldat una emissió de lletres amb una moderada pujada de l'interès, però insuficient per dissipar els dubtes sobre la situació d'Espanya. I això, després que Catalunya hagi deixat entreveure que també podria acollir-se al fons de liquiditat autonòmic, al costat de València i Múrcia.

Les retallades del 4,54% en els títols de Santander i del 4,15% en els de BBVA han llastat el selectiu, que ha acabat de cedir els 6.000 punts amb la caiguda del 4,32% de Telefónica. Els descensos més importants els han protagonitzat Acciona (-9,34%), Mapfre (-8,29%) i Repsol (-7,16%). Els avenços els han liderat Indra (+4,51%) i Sabadell (+3,56%).


Espanya col·loca 3.048 milions en lletres a 3 i 6 mesos

Espanya ha col·locat avui 3.048 milions en lletres a 3 i 6 mesos, en una subhasta clau per al finançament d'aquest any. El Tresor Públic esperava col·locar entre 2.000 i 3.000 milions d'euros en l'emissió.

La col·locació ha cobert de sobres l'objectiu de l'emissió ja que la demanda de les entitats ha estat de 9.079 milions d'euros. El ràtio de cobertura ha estat, doncs, de 2,9. Es tracta de l'última emissió de deute del mes de juliol.

D'altra banda, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, viatja avui a Berlín per intentar contrarestar la pressió dels mercats sobre el deute espanyol. De Guindos s'entrevistarà amb el ministre de Finances alemany, que confia que Espanya no es converteixi en la nova Grècia, ja que, segons diu, l'economia espanyola és molt més potent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut