Verges

Llach diu adéu en un emotiu concert a Verges

Al seu poble natal i davant de la seva gent, Lluís Llach ha ofert l'últim concert de la seva carrera. El recital, de més de tres hores de durada i emès en directe per TV3, s'ha fet a Verges, com ell volia. Llach ha cantat davant de més de cinc mil persones i el públic l'ha ovacionat llargament agraint-li tota la seva carrera. Aquesta nit se l'ha vist més pletòric que mai, sobretot quan ha interpretat els seus clàssics. Un cop acabat el recital, el cantant ha baixat emocionat de l'escenari per acomiadar-se personalment del públic. Com ja va passar en el concert de divendres, Llach tampoc ha cantat "L'Estaca" i els assistents del concert han decidit cantar-la per ell.

Actualitzat

Lluís Llach s'ha acomiadat dels escenaris després de quaranta anys de carrera. Llach, que està a punt de fer els 59 anys, va cantar per primer cop el 22 de març del 1967 a Terrassa, un concert que, segons ha explicat repetides vegades, va fer amb els ulls tancats i amb les cames tremolant. Amb cançons com "País petit", "Viatge a Ítaca", "Un núvol blanc" i "Amor particular", el cantautor de Verges s'ha acomiadat del seu públic "tal com havia pensat": a casa seva i no amb cap concert multitudinari.

Com acostuma a fer, entre cançó i cançó, Llach ha recordat alguns moments de la seva trajectòria personal i, com també és habitual, ha deixat anar crítiques a la classe política. Només començar ha fet referència a la intenció del govern del popular Francisco Camps d'impedir les emissions de TV3 al País Valencià. Però era el dia del comiat i les espelmes, els aplaudiments i les llàgrimes, en alguns casos, han estat els veritables protagonistes. Acaba de deixar els escenaris, i molts ja el troben a faltar. Els més fidels confien que aquesta no serà una retirada definitiva.

Al concert, retransmès en directe per TV3, hi han assisitit amics de Llach com Maria del Mar Bonet, Pep Guardiola i Ariadna Gil. Està previst que d'aquest concert se n'editi un CD i un DVD.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut