Façana de la seu de Convergència al carrer Còrsega de Barcelona (Foto: Google Maps)
Façana de la seu de Convergència al carrer Còrsega de Barcelona (Foto: Google Maps)
Redacció

CDC ofereix com a aval la seva seu a Barcelona per fer front a la fiança pel "cas Palau"

La formació ha presentat com a garantia de fiança l'escriptura i la taxació d'un dels dos edificis que el partit té al carrer Còrsega de Barcelona i que cobreix l'import que el jutge ha fixat. El partit s'ha personat també a la causa.

RedaccióActualitzat
Convergència Democràtica de Catalunya ha fet efectiva la fiança de 3,2 milions d'euros que li ha imposat el jutge del "cas Palau" pel presumpte finançament irregular del partit. La formació ha ofert com a garantia de fiança l'escriptura i la taxació d'un dels dos edificis que el partit té al carrer Còrsega de Barcelona i que cobreix l'import que el jutge ha fixat. El partit s'ha personat també a la causa.

Els arguments judicials

El magistrat Josep Maria Pijuan va fer pública dimecres la petició de fiança, en considerar que Convergència s'havia suposadament beneficiat de l'espoliació del Palau de la Música per part dels seus responsables, Fèlix Millet i Jordi Montull.

La formació hauria ingressat, segons la interlocutòria judicial, la quantitat que se li reclama com a fiança a través de "lliuraments opacs" de diners i del cobrament de comissions per l'adjudicació d'obra pública, utilitzant la institució cultural com a intermediària.

Convergència Democràtica de Catalunya s'ha defensat amb rotunditat de les responsabilitats "a títol lucratiu" que el jutge els reclama. El portaveu del govern, Francesc Homs, ha lamentat que se'ls declari ja culpables quan el judici encara no s'ha fet.

Mas evita comparèixer gràcies a ERC

CiU i ERC han unit els seus vots aquest dijous a la reunió extraordinària de la Junta de Portaveus per evitar que el Parlament debati si el president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, ha de comparèixer a la cambra per donar explicacions sobre el presumpte finançament irregular del seu partit.


Anar al contingut