Barcelona

Homs: "El judici encara no s'ha fet, però hi ha alguns que ja ens han declarat culpables"

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el dirigent de CDC i portaveu del govern, Francesc Homs, lamenta que amb la fiança de 3,2 milions d'euros que els ha posat el jutge del "cas Palau" alguns ja els consideren culpables. Sobre la petició dels grups de l'oposició perquè comparegui Mas, diu: "Els importa un 'bledo' el que pugui dir el president, el que volen és carn enmig de la plaça".

Redacció / Catalunya RàdioActualitzat
El dirigent de CDC i portaveu del govern, Francesc Homs, lamenta que amb la fiança de més de 3 milions d'euros que els ha imposat el jutge del "cas Palau", alguns ja els consideren culpables, malgrat que el judici encara no s'ha celebrat. "El judici encara no s'ha fet, però hi ha alguns que ja ens han declarat culpables. Per tant, no hi ha hagut l'oportunitat plena per part de Convergència per defensar la nostra honorabilitat". Homs ho ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio".

El magistrat Josep Maria Pijuan estableix aquesta fiança de 3,2 milions d'euros a CDC per presumptes responsabilitats civils del partit en el desviament de diners del Palau. És a dir, considera que Convergència no en va ser part activa, però se'n va beneficiar amb 3,3 milions d'euros, que li van arribar a través de donacions opaques de l'Orfeó Català i també amb facturacions falses. Tot plegat consta en una que CDC ha rebut aquest migdia tot i que ahir ja es va filtrar a la premsa. Homs ha assegurat que CDC pagaria la fiança.

El dirigent de CDC considera que els arguments de la interlocutòria del jutge són febles i que caldria abans que res demostrar i assenyalar qui va pagar les suposades comissions il·legals a Ferrovial abans de concloure que el Palau les va desviar a CDC.

Avui es decideix si compareix Mas


Sobre les peticions que han fet els grups de l'oposició perquè comparegui al Parlament el president Mas, el dirigent de CDC considera que el que volen és l'escarni públic: alguns partits de l'oposició ja han fet el seu judici particular, ja han dictat la seva sentència particular, s'han passat pel clatell la presumpció d'innocència i el respecte a la possibilitat de cadascú de defensar-se. Els importa un 'bledo' -deixi-m'ho dir així- el que pugui dir el president, el que volen és carn enmig de la plaça".

Precisament aquest mateix migdia, els grups parlamentaris han rebutjat, amb el suport d'ERC i CiU, que el president de la Generalitat, Artur Mas, comparegui al Parlament per donar explicacions sobre aquest cas. La presidenta de la cambra, Núria de Gispert, havia convocat una junta extraordinària de portaveus a petició de Ciutadans, ICV-EUiA i Solidaritat amb un únic punt a l'ordre del dia, el de debatre la sol·licitud de compareixença del president de la Generalitat.

Tots els grups van coincidir ahir a exigir explicacions d'Artur Mas però no tots estan d'acord a hores d'ara que ho faci com a president del govern i al Parlament de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut